Current Affairs MCQ 7th December 2017

0
23
current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 7th December 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 7th December 2017

1) _____________proposes creating ‘mega regional market’ with India
a) China
b) Israel
c) Singapore
d) Japan
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: China proposed the idea of creating a “mega regional market” with India to increase prospects of cooperation between the two countries. There is a huge potential in creating market demand as both nations have a population of over 1 billion.

2) India, _______ and Russia to hold trilateral meeting
a) China
b) Israel
c) Singapore
d) Japan
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: The External Affairs Ministry informed that Chinese Foreign Minister Wang Yi and Russian counterpart Sergey Lavrov will visit India for a trilateral meeting. The meeting is expected to review global and regional issues of mutual interests and discuss trilateral exchanges and activities.

3) RBI keeps repo rate unchanged at ________ %
a) 5
b) 6
c) 4
d) 8
e) None of the above
Answer: (b)
Explanation: The Reserve Bank of India left the key repo rate unchanged at 6%. In the financial year 2017-2018, five bi-monthly policies have been announced so far.

4) _________ hires Zoher Karu to head its Asia Pacific analytics
a) ICICI Bank
b) City Bank
c) HSBC
d) HDFC
e) None of the above
Answer: b) Citi Bank has appointed Zoher Karu as head of Asia Pacific Data and Analytics, which helps understand consumer behavior in the region, a key factor to sell banking products.

5) __________ Crown Prince wins poll for TIME Person of the Year
a) Serbia
b) Saudi
c) Belarus
d) Denmark
e) None of the above
Answer: b)
Explanation: Saudi Arabia’s Crown Prince Mohammed bin Salman has won a readers’ poll for TIME’s ‘Person of the Year 2017’ award, scoring 24% of the votes.

6). _________ tops 2017 list of Most Followed Indians on Twitter
a) Narendra Modi
b) Sushma Swaraj
c) Shahrukh khan
d) Aamir Khan
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: Prime Minister Narendra Modi continues to be the most followed Indian on Twitter, increasing his follower base from 24.6 million in 2016 to 37.5 million this year.

7) _________ brings ‘Two-wheeler’ mode to Maps in India
a) Microsoft
b) Asus
c) Dell
d) Google
e) None of the above
Answer: d)
Explanation: Google has launched the ‘Two-wheeler’ mode on Maps in India, a feature which will show the fastest route and directions to two-wheeler riders to reach their entered destination.

8) ________ banned from 2018 Winter Olympics
a) Russia
b) India
c) China
d) Japan
e) None of the above
Explanation: (a) Russia has been banned from competing in the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang in an historic decision by the International Olympic Committee.Although some Russian athletes will be allowed to compete under a neutral flag

9) Rathore visits ________ shooting academy and lays stone for extension work of 50 Meter range
a) Kerala
b) Assam
c) Delhi
d) Madhya Pradesh
e) None of the above
Answer: (d)
Explanation : Union minister of states for Youth Affairs and Sports Col Rajyavardhan Rathore visited the Madhya Pradesh State Shooting Academy and laid the stone for the extension work of the 50 Meter range.

10) Third Test match between India, Sri Lanka in ________ ends in draw
a) Kerala
b) Assam
c) Delhi
d) Mumbai
e) None of the above
Answer: c) The third Test match at Feroz shah Kotla in New Delhi between India and Sri Lanka ended in a draw. Sri Lanka made 299 for the loss of 5 wickets on the fifth and final day.

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

 

 

(Visited 17 time, 1 visit today)