English Cloze Test Practice Set 84

0
450

English Cloze Test Practice Set 84

English Cloze test are very important for all competitive exams. These questions come in form of fill in the blanks, choose the correct word, correct the sentence etc. Originally in Cloze Test Exercises, students have to fill the blanks in order to complete a paragraph.

We are here with our practice set 84

The population of the country poses a …(1)… economic situation, for we are not able to …(2)… it by our own agriculture produce. Besides …(3)… all development efforts, the problem brings …(4)… to the community, to the family and the individual. To plan when population growth is …(5)… is like building a house when the ground is constantly …(6)…An argument is put …(7)… that our country is overpopulated. The vast potent resources of the country still lie …(8)… It is indeed a pity that our vast resources …(9)… unused. If we are able to …(10)… our productive forces, even double the present population can be …(11)… Our population problem does not lie …(12)… in the increase in the number of people. The real …(13)… and the menace to the …(14)… of us all, lies in the effect of this rapidly increasing population on our …(15)… to provide essentials of life to everyone.

Q1.
(a) satisfactory
(b) hopeful
(c) grim
(d) foul
(e) rancid

Q2.
(a) finance
(b) flourish
(c) support
(d) maintaining
(e) succumb

Q3.
(a) rejecting
(b) dismissing
(c) boosting
(d) neutralising
(e) nourishing

English: Find The grammatical Error -1

English Vocabulary Words – 68

Q4.
(a) pain
(b) difficulty
(c) distress
(d) relief
(e) relaxation

Q5.
(a) increased
(b) encouraged
(c) checked
(d) unchecked
(e) blossomed

Q6.
(a) flat
(b) fertile
(c) futile
(d) flooded
(e) flamboyant

Q7.
(a) down
(b) up
(c) through
(d) forward
(e) against

English Vocabulary Words – 63

English Vocabullary

Q8.
(a) tapped
(b) untapped
(c) uncontrolled
(d) dormant
(e) decay

Q9.
(a) appear
(b) stay
(c) lie
(d) go
(e) get

Q10.
(a) mould
(b) bridle
(c) stem
(d) harness
(e) equate

Q11.
(a) supported
(b) enhanced
(c) encouraged
(d) tolerated
(e) grieved

Q12.
(a) generally
(b) widely
(c) broadly
(d) merely
(e) casually

Q13.
(a) point
(b) idea
(c) meaning
(d) threat
(e) relief

Q14.
(a) life
(b) welfare
(c) future
(d) career
(e) seldom

Q15.
(a) will
(b) inability
(c) ability
(d) intention
(e) resolution

Answers:

  1. C
  2. C
  3. C
  4. C
  5. C
  6. D
  7. D
  8. B
  9. C
  10. D
  11. A
  12. D
  13. D
  14. C
  15. C