Current Affairs MCQ 22nd November 2017

0
69
current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 22nd November 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 22nd November 2017Current Affairs MCQ 22nd November 2017

1) __________ bank raises $400 million loans from Japan, Taiwan
a) Yes Bank
b) Axis Bank
c) ICICI Bank
d) SBI
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: Private sector lender Yes Bank has raised $400 million in syndicated loans from lenders in Taiwan and Japan for on-lending to clients.

2) Which bank to use blockchain for smart contracts and KYC
a) SBI
b) RBL
c) ICICI
d) RBI
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: State Bank of India has announced that it will start integrating blockchain technology in products starting next month as part of a beta test.

3) India-__________ sign pact for visa free entry of flight crew
a) Mexico
b) China
c) Russia
d) Denmark
e) None of the above
Answer: (c)
Explanation: India and Russia have agreed to implement the general declaration for visa free entry of the crew of chartered and scheduled flights between the two countries.

4) NASA tests Supersonic Parachute for ________ 2020 mission
a) Pluto
b) Mars
c) Jupiter
d) Earth
e) None of the above
Answer: b) NASA has successfully tested a supersonic landing parachute that will be deployed in its Mars rover mission set to launch in 2020. The mission will rely on a special parachute to slow the spacecraft down as it enters the Martian atmosphere at over 5.4 kilometres per second.

5) India-Myanmar joint Army exercise begins in ________
a) Delhi
b) Meghalaya
c) Manipur
d) Kerala
e) None of the above
Answer: b)
Explanation: The week-long Army warfare exercise by India and Myanmar began at the Joint Warfare Centre at Umroi near Shillong in Meghalaya. The exercise code-named India-Myanmar Bilateral Army Exercise (IMBAX) is aimed at building and promoting closer relations with armies of the neighbouring countriesCurrent Affairs MCQ 22nd November 2017

6). _______hosts international congress on military medicine
a) India
b) London
c) Japan
d) Iraq
e) None of the above
Answer:a)
Explanation: India is for the first time hosting the World Congress of the International Committee of Military Medicine. It was formally inaugurated by Admiral Sunil Lanba, Navy Chief and Chairman, Chiefs of Staff Committee.

7) ___________FM announces setting up of Gender Budget Cell for better implementation of various schemes
a) Delhi
b) Bihar
c) Maharashtra
d) Tamil Nadu
e) None of the above
Answer: c)
Explanation: Maharashtra Finance Minister Sudhir Mungantiwar has announced setting up of a Gender Budget Cell for better implementation of various schemes of the Women and Child Development (WCD) by other government departments.

8) _______PM Ranil Wickremesinghe arrives in Bangalore on 4 day visit to India
a) Israel
b) US
c) Sri Lanka
d) Iraq
e) None of the above
Explanation: (c) Sri Lankan Prime Minister Ranil Wickremesinghe has arrived in Bengaluru on four-day visit to India. In New Delhi, the visiting leader will have a bilateral meeting with Prime Minister Narendra Modi and will also call on the President Ram Nath Kovind

9) World Fisheries day is celebrated every year throughout the world on _________
a) 19 November
b) 18 November
c) 21 November
d) 22 November
e) None of the above
Answer: (c)
Explanation : World Fisheries day is celebrated every year throughout the world on 21 November by the fisherfolk communities holding rallies, workshops, public meetings, cultural programs and exhibition to highlight the importance of maintaining the world’s fisheries.

10) NDTV group CEO _________ passes away
a) Narayan Rao
b) Sushil Sharma
c) Dewen Singh
d) Uday kotak
e) None of the above
Answer: a) V. L. Narayan Rao, group chief executive officer and executive vice chairperson at New Delhi Television Ltd (NDTV), passed away.

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

 

 

(Visited 58 time, 2 visit today)