Current Affairs MCQ 10th November 2017

0
50
current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 10th November 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 10th November 2017Current Affairs MCQ 10th November 2017

1) ________to play its 500th Ranji Trophy Match
a) Guwahati
b) Mumbai
c) Bangalore
d) Jaipur
e) None of the above
Answer: b)
Explanation: Mumbai would become the first team to play 500 Ranji Trophy matches. It’s 500thmatch will be against Baroda at Wankhede Stadium, Mumbai.

2) ____________consolidates top spot in latest ICC T-20 Batsmen Rankings
a) Virat Kohli
b) R Aswin
c) M S Dhoni
d) Harbhajan Singh
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Virat Kohli, the Indian skipper who scored 104 runs in the T20I series to guide the Indian team to a 2-1 win over New Zealand has retained his 1 spot in the latest ICC T-20 Batsmen ranking

3) __________clinched the Women’s Title at the 82nd Senior National Championship
a) Saina Nehwal
b) M C Mary Kom
c) Sania Mirza
d) Deepika Kumari
e) None of the above

Answer: (a)
Explanation: Saina Nehwal, a former world number one, beat P V Sindhu, the Olympic and World Championship silver medalist, in a pulsating summit clash and was clinched the coveted Women’s title at the Senior National Championship held at Nagpur.

4) Bengaluru leads ahead of ___________ in Confidence to Go Digital
a) Austria
b) Guinea
c) Denmark
d) San Francisco
e) None of the above
Answer: d) Bengaluru known as the “Silicon Valley of India” is the best host among 45 cities worldwide, according to a report from the Economic Intelligence Unit (EIU).

5) Government notifies Tax Avoidance protocol between India and __________
a) New Zealand
b) Austria
c) Egypt
d) Israel
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: The Government of India has notified the third protocol between India and New Zealand for avoidance of double taxation and prevention of fiscal evasion with respect to taxes on income.Current Affairs MCQ 10th November 2017

6). ______________ties up with Mother Dairy and Gokul Dairy

a) Paytm Payment Bank
b) Fino Payments Bank
c) ICICI Bank
d) Airtel Payment Bank
e) None of the above
Answer: b)
Explanation: Fino Payments Bank has tied up with Gokul Dairy and Mother Dairy to digitise payments in the milk industry.

7) __________-brings in disaster response tools and maps to India
a) Amazon
b) Twitter
c) Facebook
d) Google
e) None of the above
Answer: c)
Explanation: Facebook has partnered with the National Disaster Management Authority (NDMA) and SEEDS, a non-profit body, in India, to offer tools to these agencies to help them respond more effectively to natural disasters.

8) Bank of China begins its operations in ___________
a) India
b) Pakistan
c) USA
d) China
e) None of the above
Explanation: (b) Bank of China has formally launched its operations in Pakistan with the first branch inaugurated at Karachi, Pakistan.

9) 19th Organic World Congress (OWC) in ______
a) Odisha
b) Delhi
c) Assam
d) Andhra Pradesh
e) None of the above
Answer: (b)
Explanation : Union Minister Radha Mohan Singh inauguratedthe 1st ever World organic event in India – 19th Organic World Congress 2017 held at Greater Noida, India. The event will see participation of 1,400 representatives from 110 countries and 2000 Indian delegates.

10) First International AYUSH Conference and Exhibition at __________
a) Dubai
b) Mumbai
c) Surat
d) China
e) None of the above
Answer: a) Minister for AYUSH Shripad Naik and Indian Ambassador to UAE Navdeep Suri attended the inaugural ceremony of first International AYUSH Conference and Exhibition at Dubai.

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

 

 

(Visited 81 time, 1 visit today)