Current Affairs MCQ 9th February 2018


Current Affairs MCQ 9th February 2018

Dear Sehpaathians,

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 9th February 2018.



Q1. In which of the following state the President of India Ram Nath Kovind inaugurated the 88th Mahamastakabhisheka Utsav of Lord Gomateshwara?

(a) Uttar Pradesh

(b) Goa

(c) Karnataka

(d) Maharashtra

(e) Tamil Nadu


Q2. External Affairs Minister Sushma Swaraj attended the opening ceremony of the Al Jana-driyah festival in Riyadh, Saudi Arabia. This was the __________ edition of this festival.

(a) 34th

(b) 45th

(c) 18th

(d) 32nd

(e) 19th



Q3. The US-based SpaceX has successfully launched the world’s most powerful operational rocket Falcon Heavy towards Mars. Who is the Founder and CEO of SpaceX?

(a) Robert D. Cabana

(b) Elon Musk

(c) Robert Lightfoot

(d) James W. Kennedy

(e) Janet E. Petro



Q4. One of the state governments has decided to hold the first-of-its-kind, one-day Pelican Festival at the Atapaka Bird Sanctuary on Kolleru. This Bird sanctuary is located in ____________.

(a) Andhra Pradesh

(b) Maharashtra

(c) Kerala

(d) Tamil Nadu

(e) Uttarakhand

Q5. CSE has been ranked the top environment policy think tanks in India while it has secured the 16th position in global rankings. CSE stands for _______.

(a) Centre for Space and Environment

(b) Centre for Society and Environment

(c) Centre for Space Enrichment

(d) Centre for Science and Environment

(e) None of the given option is true


Q6. Dance veteran Madavoor Vasudevan Nair had passed away recently. He was related with which dance form?

(a) Bharatanatyam

(b) Kathak

(c) Kathakali

(d) Kuchipudi

(e) Manipuri

Q7. In the 6th Bi-monthly Monetary Policy, it has been decided to keep the policy repo rate under the liquidity adjustment facility (LAF) unchanged at 6.0%. GVA growth for 2017-18 is projected at _______________.

(a) 6.8%

(b) 6.6%

(c) 6.7%

(d) 7.0%

(e) 6.9%

Q8. Name the Tech Giant with which National Council of Educational Research and Training (NCERT) has signed a pact to integrate a course on ‘Digital Citizenship and Safety’ in information and communication technology curriculum.

(a) Microsoft

(b) Infosys


(d) Google

(e) TCS

Q9. India successfully test-fired its indigenously developed nuclear capable Prithvi-II missile. It is a surface-to-surface missile and has a strike range of _____________.

(a) 350 km

(b) 400 km

(c) 450 km

(d) 500 km

(e) 700 km

Q10. Name the women’s cricket team pacer who has become the first woman in the world to take 200 wickets in ODI cricket.

(a) Sana Mir

(b) M. Kapp

(c) D. van Niekerk

(d) Cathryn Fitzpatrick

(e) Jhulan Goswami



1. C       2. D      3. B      4. A       5. D        6. C       7. B      8. D        9. A       10. E

For Detailed Explanation Try the test on Our test App


(Visited 1 time, 1 visit today)