Current Affairs MCQ 31st October 2017

0
94
current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 31st October 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 31st October 2017

1) PM Modi Inaugurated Bidar – Kalaburagi New Railway Line in ________
a) Bihar
b) Assam
c) Karnataka
d) Sikkim
e) None of the above

Answer: c)
Explanation: Prime Minister Narendra Modi dedicated the Bidar – Kalaburagi New Railway Line to the Nation by unveiling a plaque at Bidar Railway Station, in Karnataka. Prime Minister also flagged off the DEMU Service between Bidar and Kalaburagi.

2) _______ to Host UN Wildlife Summit in 2020
a) England
b) India
c) Chile
d) Japan
e) None of the above

Answer: b)
Explanation: India will host the next United Nations (UN) global wildlife conference in 2020. India will host the next CMS Conference of the Parties CMSCOP13. It was officially announced at the closing CMSCOP12 plenary, in Manila, Philippines.

3) _________ PM Paolo Gentiloni on Two-Day Visit to India
a) Italy
b) Iraq
c) Iran
d) Russia
e) None of the above

Answer:(a)
Explanation: Prime Minister of Italy Paolo Gentiloni arrived in New Delhi on a two day visit to India. The visit aimed at strengthening the bilateral political and economic relations between the two countries. The last visit of the Italian Prime Minister to India was in February 2007.

4) World’s First Hydrogen Tram Begins Operation in _________
a) Saudi Arabia
b) Zambia
c) China
d) Qatar
e) None of the above

Answer: c) The world’s first hybrid electric tram powered by hydrogen fuel cells has started running in China, marking a big step in the application of green energy in public transport.

5) AU Small Bank and ________ Launch Rs 200 crore Fund for MSMEs
a) SIDBI
b) NTPC
c) Airtel
d) Paytm
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: AU Small Finance Bank tied up with Small Industries Development Bank of India (SIDBI) to launch a Rs200 crore fund for providing loans to micro, small and medium enterprises (MSMEs).

6). _____Named ‘Best Mobile App for Travel’ at Mobexx Awards
a) Mobikwik
b) Railtel
c) Goibibo
d) Cleartrip
e) None of the above
Answer: d)
Explanation: Online travel solutions provider Cleartrip was named the ‘Best Mobile App for Travel and Leisure’ at the Mobexx Awards 2017. The award was conferred for the success that it has had on the mobile platform, seen by many as the future of advertising and brand marketing. IIT-Roorkee won Schneider’s ‘Go Green in the City’ contest held in Paris.

7) _________ Junior Men’s Hockey team beat hosts Malaysia 4-0 in the Bronze medal match of the 7th Sultan of Johor Cup 2017
a) Japan
b) Myanmar
c) Saudi Arabia
d) India
e) None of the above

Answer: d)
Explanation: Indian Junior Men’s Hockey team beat hosts Malaysia 4-0 in the Bronze medal match of the 7th Sultan of Johor Cup 2017 at the Taman Daya Hockey Stadium, in Malaysia. Goals from Vishal Antil (15’, 25’), Vivek Prasad (11’) and Shilanand Lakra (21’) were enough for India to finish their tournament with the Bronze medal.

8) _________Becomes Fastest Batsman to Score 9000 ODI Runs
a) Virat Kohli
b) R Aswin
c) M S Dhoni
d) Rohit Kumar
e) None of the above
Explanation: (a) Virat Kohli became the sixth Indian to complete 9000 ODI runs during the third game against New Zealand. He went on to score his 32nd ODI century off 96 balls.

9) Kidambi Srikanth Wins ________ Open to Clinch 4th Super Series Title of 2017
a) Japan
b) China
c) French
d) Malaysia
e) None of the above

Answer: (c)
Explanation: India’s Kidambi Srikanth created history as he became the first Indian player to win four Superseries titles in a year after he won the men’s singles title at the French Open.

10) ________Declares Vrindavan, Barsana as Sacred Sites
a) UP
b) Assam
c) Uttarakhand
d) Rajasthan
e) None of the above

Answer: a) The Uttar Pradesh government issued an order notifying Vrindavan and Barsana towns in Mathura district as “pavitra teerth sthals (sacred pilgrimage sites)”. No meat and liquor shops will be allowed in these towns anymore.

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

 

 

(Visited 149 time, 1 visit today)