Current Affairs MCQ 29th October 2017

0
67
current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 29th October 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 29th October 2017

1) SAP Launches Asia Pacific Japan Region’s First Leonardo Centre in ___________
a) Puducherry
b) Assam
c) Bengaluru
d) Sikkim
e) None of the above

Answer: c)
Explanation: Tech major SAP announced the launch of Asia Pacific Japan (APJ) region’s first SAP Leonardo Center in Bengaluru. The fourth SAP Leonardo Center globally, the facility is a go-to place for SAP’s ecosystem for digital inspiration and co-innovation.

2) _______ First Nation to Leave International Criminal Court
a) Saudi Arabia
b) Burundi
c) Chile
d) Japan
e) None of the above

Answer: b)
Explanation: Burundi became the first nation ever to leave the International Criminal Court (ICC), set up 15 years ago to prosecute those behind the world’s worst atrocities. Burundi is the only one of three African nations to go ahead with its withdrawal after making moves last year to leave amid accusations that the court focuses too much on the continent.

3) _________ and US to Implement HOSTAC to Strengthen Maritime Security
a) Saudi Arabia
b) India
c) China
d) Japan
e) None of the above

Answer:(b)
Explanation: To strengthen maritime security, India and the United States have agreed to implement the program for Helicopter Operations from Ships other Than Aircraft Carriers (HOSTAC).

4) __________and ADB Signed $65.5 Million Loan to Support Coastal Protection
a) Saudi Arabia
b) India
c) China
d) Qatar
e) None of the above

Answer: b) The Asian Development Bank (ADB) and the Government of India signed a $65.5 million loan agreement in New Delhi to continue interventions to check coastal erosion on the Western Coast in Karnataka.

5) ___________ First Indian Company to Cross Rs 6 Trillion Market Capital
a) RIL
b) NTPC
c) Airtel
d) Paytm
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: Reliance Industries Ltd (RIL) became the first Indian company to cross Rs 6 trillion market capitalization after its shares surged over 75% so far this year and hit a fresh lifetime high.

6). _______Slashed IMPS Service Charges up to 80%
a) RBI
b) IDBI
c) HSBC
d) SBI
e) None of the above
Answer: d)
Explanation: The State Bank of India has slashed Immediate Payment Service (IMPS) charges up to 80 percent. If the users are doing an online transaction of money after selecting IMPS option, then they will have to pay 80% less charge than what they used to pay earlier.

7) Malayalam _________ Punathil Kunjabdulla Passes Away
a) Poet
b) Actor
c) Singer
d) Writer
e) None of the above

Answer: d)
Explanation: Renowned Malayalam writer Punathil Kunjabdulla passed away in Kozhikode following a prolonged illness. He was 77. Kunjabdulla is regarded as one of the major figures of modernism in Malayalam literature.

8) _______CM Receives Golden Peacock Award in London
a) Andhra Pradesh
b) Assam
c) UP
d) Tamil Nadu
e) None of the above
Explanation: (a) Andhra Pradesh Chief Minister N Chandrababu Naidu has received the Golden Peacock Award under the category ‘Global Leadership in Public Service and Economic Transformation’ at a convention in London at 17th London Global Convention.
9) _______Overtakes US to Become Second Largest Smartphone Market
a) Japan
b) China
c) India
d) Malaysia
e) None of the above

Answer: (c)
Explanation: India overtake the US to become the world’s second-largest smartphone market, trailing only China, according to a new report by analyst firm Canalys. In the second quarter of 2017, India’s smartphone market recovered quickly with shipments growing 23% year-on-year in the third quarter to reach just over 40 million units.

10) Jacinda Ardern Officially Sworn in as Prime Minister of _______
a) Japan
b) China
c) New Zealand
d) Malaysia
e) None of the above

Answer: c) Jacinda Ardern was officially sworn in as the Prime Minister of New Zealand. At the age of 37, Ardern is the youngest New Zealand PM in 150 years. She is also the country’s third woman leader.

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

 

 

(Visited 73 time, 1 visit today)