Current Affairs MCQ 28th October 2017

0
88
current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 28th October 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 28th October 2017

1) _______Becomes an Associate Member of BCCI
a) Puducherry
b) Assam
c) Rajasthan
d) Sikkim
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: The Cricket Association of Puducherry (CAP) was chosen by the Committee of Administrators (CoA) as an associate member of the Board of Control for Cricket in India (BCCI). This means Puducherry will be allowed to play the Ranji Trophy in 2018.

2) _______ Named Best Country to Visit in 2018
a) Saudi Arabia
b) US
c) Chile
d) Japan
e) None of the above

Answer: c)
Explanation: The travel guide company Lonely Planet has ranked Chile as the number one country to visit in 2018 in its Best in Travel 2018 list. The guide has published the 13th edition of its annual list of the top 10 countries every traveler should have on their bucket list for 2018.

3) _________ is the First Country to Grant Citizenship to a Robot
a) Saudi Arabia
b) US
c) China
d) Japan
e) None of the above

Answer:(a)
Explanation: Saudi Arabia has become the first country to give a robot citizenship. The move is an attempt to promote Saudi Arabia as a place to develop artificial intelligence and, presumably, allow it to become a full citizen. The Robot is named as ‘Sophia’.

4) __________Introduces Minimum Wage for First Time
a) Saudi Arabia
b) US
c) China
d) Qatar
e) None of the above

Answer: d) The tiny Gulf state host of the 2022 football World Cup, Qatar, has committed that it will introduce a minimum wage for workers in the country. The announcement was made by labour and social affairs minister Issa Saad al-Jafali al-Nuaimi.

5) ___________ has 3rd Highest Number of Family-Owned Businesses
a) India
b) Russia
c) US
d) Malaysia
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: India has 108 publicly-listed family-owned businesses, third highest in the world,while China tops the tally with 167 such companies followed by the US which has 121, according to the Credit Suisse report.

6). _______Slashed IMPS Service Charges up to 80%
a) RBI
b) IDBI
c) HSBC
d) SBI
e) None of the above
Answer: d)
Explanation: The State Bank of India has slashed Immediate Payment Service (IMPS) charges up to 80 percent. If the users are doing an online transaction of money after selecting IMPS option, then they will have to pay 80% less charge than what they used to pay earlier.

7) Malayalam _________ Punathil Kunjabdulla Passes Away
a) Poet
b) Actor
c) Singer
d) Writer
e) None of the above

Answer: d)
Explanation: Renowned Malayalam writer Punathil Kunjabdulla passed away in Kozhikode following a prolonged illness. He was 77. Kunjabdulla is regarded as one of the major figures of modernism in Malayalam literature.

8) Union Ministries of Power & Textiles Jointly Launched ‘__________’ Initiative
a) Saathi
b) Saarthi
c) Raathi
d) Sanjog
e) None of the above
Explanation: (a) The Union Ministries of Power and Textiles have jointly launched an initiative ‘SAATHI’ (Sustainable and Accelerated Adoption of efficient Textile technologies to Help small Industries).

9) 3rd Global Investors’ India Forum Held in ______
a) Mumbai
b) Assam
c) New Delhi
d) Gujarat
e) None of the above

Answer: (c)
Explanation: Union Minister of State (IC) for Power and New & Renewable Energy, Shri R. K. Singh addressed the 3rd Global Investors’ India Forum in New Delhi. The theme of the event was ‘Ideate, Innovate, Implement and Invest in India’ and it was attended by global industry stalwarts.

10) GMR _______ Airport, Malaysia Tourism, MAHB Sign Pact to Promote Tourism
a) Assam
b) Hyderabad
c) Mumbai
d) Delhi
e) None of the above

Answer: b) GMR Hyderabad International Airport Ltd (GHIAL), Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) and Malaysia Tourism Promotion Board (MTPB) have come together to promote the growth of tourism traffic.

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

 

 

(Visited 95 time, 1 visit today)