Current Affairs MCQ 1st October 2017

0
93
current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 1st October 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 1st October 2017

1) __________ Minister Nirmala Sitharaman to visit Siachen base camp
a) Defence
b) Railway
c) HRD
d) Telecommunication
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Defence Minister Nirmala Sitharaman, who is on a two-day visit to Jammu and Kashmir, will today visit the Ladakh region where she will take stock of the situation along the Line of Actual Control (LAC).

2) Aeris Communications partners _______ for IOT solutions
a) BSNL
b) Vodafone
c) Airtel
d) MTNL
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Aeris Communications has entered into a partnership with Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL) to provide packaged Internet of Things (IoT) solutions and services to small, medium businesses and public sector undertakings (PSUs) in India.

3) Former Union Minister Satya Pal Malik was appointed as the new Governor of ________
a) Bihar
b) Assam
c) Delhi
d) UP
e) None of the above

Answer:(a)
Explanation: Former Union Minister Satya Pal Malik was appointed as the new Governor of Bihar

4) Assam Governor Banwarilal Purohit will now be the new Governor of ___________
a) Andhra Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Delhi
d) UP
e) None of the above

Answer: b) Assam Governor Banwarilal Purohit will now be the new Governor of Tamil Nadu

5) Veteran _______ Tom Alter dies at 67
a) Poet
b) Writer
c) Actor
d) Cricketer
e) None of the above
Answer: c)
Explanation: Veteran film, television and theatre actor and Padma Shri Tom Alter has died at aged 67. The renowned actor and one-time sports writer and author had been battling stage four skin cancer.

6). __________ will be the Lieutenant Governor of Andaman and Nicobar in place of Prof. Mukhi
a) Devendra Kumar Joshi
b) Praveen Kadle
c) Ramesh Singh
d) Rajiv Sabharwal
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: Devendra Kumar Joshi will be the Lieutenant Governor of Andaman and Nicobar in place of Prof. Mukhi

7) B D Mishra has been appointed as the Governor of _________
a) Arunachal Pradesh
b) UP
c) Assam
d) Andhra Pradesh
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: B D Mishra has been appointed as the Governor of Arunachal Pradesh

8) ______King Salman has issued a decree allowing women to drive for the first time
a) Saudi Arabia
b) Iran
c) England
d) Serbia
e) None of the above
Explanation: (d) Saudi Arabia’s King Salman has issued a decree allowing women to drive for the first time. The order will be implemented by June 2018. The royal decree will implement the provisions of traffic regulations, including the issuance of driving licences for men and women alike.

9) _____has won the ‘Best Tourism State’ national award for the third consecutive year
a) Delhi
b) Madhya Pradesh
c) Assam
d) UP
e) None of the above

Answer: (b)
Explanation: Madhya Pradesh has won the ‘Best Tourism State’ national award for the third consecutive year. President Ram Nath Kovind handed over the award, named as ‘Hall of Fame Award’, to Minister of State for Tourism Surendra Patwa at a ceremony held at Vigyan Bhawan in New Delhi.

10) According to HSBC Survey India Jumps to _____ Rank as Best Country for Expats
a) 10th
b) 3rd
c) 14th
d) 12th
e) None of the above

Answer: c) India leapt up the global rankings by 12 places to take the 14th spot in terms of best country for expats to live and work in, according to the HSBC survey. The list has been topped by Singapore.

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

 

 

(Visited 73 time, 1 visit today)