Current Affairs MCQ 1st November 2017

0
133
current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 1st November 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 1st November 2017

1) India and World Bank Signed $200 Million Loan Agreement for ________
a) Bihar
b) Assam
c) Karnataka
d) Sikkim
e) None of the above

Answer: b)
Explanation: The Government of India and the World Bank signed a $200 million Loan Agreement for the Assam Agribusiness and Rural Transformation Project. The Project will support Assam to facilitate agri-business investments, increase agricultural productivity and market access.

2) India Sends 1st Wheat Shipment to __________ via Chabahar port
a) England
b) Afghanistan
c) Chile
d) Japan
e) None of the above

Answer: b)
Explanation: Iran’s key strategic port of Chabahar became operational with the maiden shipment of wheat from India to Afghanistan. It was flagged off from Kandla port in Gujarat.

3) _________ to Allow Women into Sports Stadiums from 2018
a) Saudi Arabia
b) Iraq
c) Iran
d) Russia
e) None of the above

Answer:(a)
Explanation: Turki Al-Asheikh, Chairman of the General Sports Authority of Saudi Arabia has announced that Saudi women will now be able to attend sports events in stadiums starting from 2018.

4) World’s First Hydrogen Tram Begins Operation in _________
a) Saudi Arabia
b) Zambia
c) China
d) Qatar
e) None of the above

Answer: c) The world’s first hybrid electric tram powered by hydrogen fuel cells has started running in China, marking a big step in the application of green energy in public transport.

5) India and _______Begin Three-Day Anti-Submarine Drill
a) Japan
b) China
c) Australia
d) US
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: Navies of India and Japan began a three-day anti-submarine warfare exercise in the Indian Ocean region to deepen their operational coordination in the strategically important sea lanes around the two countries.

6). The 17th edition of FIFA U-17 World Cup took place for the first time in ___________
a) Iran
b) Iraq
c) Italy
d) India
e) None of the above
Answer: d)
Explanation: The 17th edition of FIFA U-17 World Cup took place for the first time in India. It is a biennial international football tournament of men’s under-17 national teams organized by Federation Internationale de Football Association (FIFA).

7) _________ Junior Men’s Hockey team beat hosts Malaysia 4-0 in the Bronze medal match of the 7th Sultan of Johor Cup 2017
a) Japan
b) Myanmar
c) Saudi Arabia
d) India
e) None of the above

Answer: d)
Explanation: Indian Junior Men’s Hockey team beat hosts Malaysia 4-0 in the Bronze medal match of the 7th Sultan of Johor Cup 2017 at the Taman Daya Hockey Stadium, in Malaysia. Goals from Vishal Antil (15’, 25’), Vivek Prasad (11’) and Shilanand Lakra (21’) were enough for India to finish their tournament with the Bronze medal.

 

8) Mithali Raj and _________ Tops ICC Ranking
a) Virat Kohli
b) R Aswin
c) M S Dhoni
d) Rohit Kumar
e) None of the above
Explanation: (a) India captain Mithali Raj moved up one place to occupy the number one spot in the latest ICC ODI rankings for batswomen. Ellyse Perry of Australia and Amy Satterthwaite of New Zealand also jumped one place each to be at second and third spots.

9) India and __________ Begin Three-Day Anti-Submarine Drill
a) Japan
b) China
c) French
d) Malaysia
e) None of the above

Answer: (a)
Explanation: Navies of India and Japan began a three-day anti-submarine warfare exercise in the Indian Ocean region to deepen their operational coordination in the strategically important sea lanes around the two countries.

10) __________ Secures Top Spot in ICC T20 Rankings
a) Jasprit Bumrah
b) Imad Wasim
c) Jasmeet Singh
d) Kenta Nishimoto
e) None of the above

Answer: a) Indian fast bowler Jasprit Bumrah climbed to the number one spot in the latest ICC T20 rankings while his fifth-ranked team could go as high as second if it beats New Zealand in the three-match series beginning. Bumrah, who attained a career-best third position in the ODI rankings, has regained the T20 top spot after Pakistan spinner Imad Wasim slipped one place.

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

 

 

(Visited 251 time, 1 visit today)