Current Affairs MCQ 14th October 2017

0
46
current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 14th October 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 14th October 2017

1) ________ Beat Macau to Qualify for 2019 AFC Asian Cup
a) India
b) Italy
c) Iraq
d) Russia
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Indian football team has qualified for the 2019 Asian Cup after they had a convincing 4-1 win over Macau with two matches still to go in the qualifying round. This is the third time the country has qualified for the continental showpiece.

2) _________ CEO Kwon Oh-hyun Resigns
a) MI
b) Microsoft
c) LG Electronics
d) Samsung Electronics
e) None of the above

Answer: d)
Explanation: Samsung Electronics chief executive Kwon Oh-hyun has resigned citing an “unprecedented crisis”. Mr Kwon is one of three co-chief executives of Samsung Electronics.

3) ______ Named Laureus’ First Indian Ambassador
a) Yuvraj Singh
b) Harbhajan Singh
c) M S Dhoni
d) R Aswin
e) None of the above

Answer:(a)
Explanation: Indian Cricketer Yuvraj Singh was announced as the Laureus’ first Brand Ambassador. The left-hander becomes Laureus’ first Indian ambassador and joins a host of cricket legends in the Laureus Family

4) __________ and Microsoft Ties up to Launch Deep Learning Platform
a) Nokia
b) Samsung
c) Flipkart
d) Amazon
e) None of the above

Answer: d) Amazon Web Services (AWS) and Microsoft have teamed up to launch an open-source and deep learning interface ‘Gluon’ that will help developers to deploy machine learning models across several platforms

5) India Ranks ________ among 119 Countries in Global Hunger Index
a) 98
b) 94
c) 105
d) 100
e) None of the above
Answer: d)
Explanation: India, which has more than a fifth (21 percent) of its children wasted (weigh too little for their height), slipped three places to 100th in the 2017 Global Hunger Index (GHI).

6). _______ Launched SME Assist for MSME Clients
a) RBI
b) ICICI
c) SBI
d) Axis Bank
e) None of the above
Answer: c)
Explanation: The State Bank of India has launched a new product to provide a short-term working capital demand loan to its MSME clients. The new initiative, called SME Assist, would offer loans to MSME customers on the basis of their input credit claims under Goods and Services Tax (GST).

7) _______ has topped The Economist Intelligence Unit’s Safe Cities Index 2017
a) Tokyo
b) Mumbai
c) Delhi
d) Osaka
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Japanese capital city Tokyo has topped The Economist Intelligence Unit’s Safe Cities Index 2017, which ranked 60 cities on parameters including personal and health security. Singapore and Japanese city Osaka have ranked second and third, while Indian cities Delhi and Mumbai have ranked 43rd and 45th respectively.

8) Mastercard Launched its First Innovation Centre in ________
a) India
b) Australia
c) USA
d) Russia
e) None of the above
Explanation: (a) US-based fintech company Mastercard has announced the launch of its global research and development arm Mastercard Labs in Pune, India. After Singapore, this will be the second Mastercard Labs in Asia-Pacific, and ninth in the world.

9) _________ Launched India’s Third Largest IPO
a) LIC
b) GIC Re
c) ICICI
d) SBI
e) None of the above

Answer: (b)
Explanation: General Insurance Corp of India (GIC Re) kicked off its mega Rs 11,370 crore initial public offer (IPO). This is India’s third biggest IPO ever after Coal India’s Rs 15,200 crore and Reliance Power’s Rs 11,700 crore issues. General Insurance Corporation of India (GIC Re) is the largest reinsurance company in India in terms of gross premiums accepted in fiscal 2017.

10) _________ Government Announces Garments & Apparel Policy 2017
a) Gujarat
b) Himachal Pradesh
c) Rajasthan
d) Assam
e) None of the above

Answer: a) Gujarat Government has announced the Garments and Apparel Policy-2017, with the aim of creating more opportunities in the garment sector of Gujarat and to create huge employment opportunities for women through the apparel industry.

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

 

 

(Visited 34 time, 1 visit today)