Current Affairs MCQ 13th October 2017

0
39
current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 13th October 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 13th October 2017

1) FIFA Suspends __________ Football Federation
a) Pakistan
b) Italy
c) Iraq
d) Russia
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: FIFA has decided to suspend the Pakistan Football Federation (PFF) with immediate effect in accordance with the decision of the Bureau of the FIFA Council on account of undue third-party interference.

2) Indian Pacer __________ has Announced Retirement
a) Harbhajan SIngh
b) R Ashwin
c) Rohan Singh
d) Ashish Nehra
e) None of the above

Answer: d)
Explanation: Indian pacer Ashish Nehra has confirmed his retirement from International Cricket. He will play his last match against New Zealand on November 1, 2017. The 38-year-old has represented India for 18 years.

3) ______ India Ties up with Bajaj Finserv
a) LG
b) Videocon
c) Panasonic
d) Nokia
e) None of the above

Answer:(a)
Explanation: Consumer Electronics major LG Electronics India announced the launch of an exclusive OEM co-branded card in partnership with Bajaj Finserv. As per the company, the co-branded card will enable customers to buy all LG products at no-cost EMI option across all LG formats.

4) ________ Succeeds Gajendra Chauhan as FTII Chairman
a) Rajesh Nath
b) Nisha Desai Biswal
c) Jagat Prakash
d) Anupam Kher
e) None of the above

Answer: d) Actor Anupam Kher has been appointed the new chairman of Film and Television Institute of India (FTII), located in Pune. He succeeds former television actor Gajendra Chauhan.

5) Axis Bank Appoints _________ as Freecharge CEO
a) D Shivakumar
b) Ranjeet Singh
c) Vinay Mohan Kwatra
d) Sangram Singh
e) None of the above
Answer: d)
Explanation: Axis Bank Ltd has recently completed the acquisition of mobile wallet firm Freecharge and appointed Sangram Singh as its CEO. He has replaced Jason Kothari. Freecharge presently has a revenue of about Rs80 crore.

6). _______ to Set Up Country’s Largest Innovation Centre at Mumbai
a) RBI
b) ICICI
c) SBI
d) Axis Bank
e) None of the above
Answer: c)
Explanation: The nation’s largest lender State Bank of India is creating a 15,000-sqft innovation center in Navi Mumbai investing around Rs 100 crore. The center, to be built at its Global IT Centre in Belapur in Navi Mumbai, will be the largest innovation center by any financial services company in the country

7) _______Launches App to Track Trade Transactions
a) HSBC
b) HDFC
c) Axis Bank
d) ICICI
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: HSBC (Hongkong and Shanghai Banking Corporation) announced the launch of a mobile app – Trade Transaction Tracker – to help customers track the status of their trade transactions on a real-time basis.

8) According to LinkedIn report ________ is Second Largest Market for Pharma
a) India
b) Australia
c) USA
d) Russia
e) None of the above
Explanation: (a) With 13.7 percent contribution to the global pharmaceuticals and biotechnology workforce,India has emerged as the second largest market for the industry, a report by professional networking giant LinkedIn has revealed.

9) _________Cabinet Approves Reservation for ‘Divyangs’ in Govt Jobs
a) Assam
b) Bihar
c) UP
d) Jharkhand
e) None of the above

Answer: (b)
Explanation: The Bihar Cabinet has approved reservations for persons with disabilities in government jobs and educational institutions. The cabinet gave its approval during a meeting presided by Chief Minister Nitish Kumar.

10) _________ Implements Senior Citizen Health Insurance Scheme
a) Uttarakhand
b) Himachal Pradesh
c) Rajasthan
d) Assam
e) None of the above

Answer: a) Himachal Pradesh government implemented the Senior Citizen Health Insurance Scheme (SCHIS) to provide easy access to curative geriatric health care services by way of additional cover.

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

 

 

(Visited 14 time, 1 visit today)