Current Affairs MCQ 11th November 2017

0
73
current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 11th November 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 11th November 2017

1) ________high court cancels 2005 act
a) AssamCurrent affairs MCQ 11th November 2017
b) Maharashtra
c) Karnataka
d) Meghalaya
e) None of the above
Answer: c)
Explanation: Meghalaya High Court has cancelled a 2005 Act for appointment of parliamentary secretaries in the state. The judgement by a division bench of Chief Justice Dinesh Maheshwari and Justice Ved Prakash Vaish came on a PIL challenging the appointment of Parliamentary Secretaries in the state.

2) ____________consolidates top spot in latest ICC T-20 Batsmen Rankings
a) Virat Kohli
b) R Aswin
c) M S Dhoni
d) Harbhajan Singh
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Virat Kohli, the Indian skipper who scored 104 runs in the T20I series to guide the Indian team to a 2-1 win over New Zealand has retained his 1 spot in the latest ICC T-20 Batsmen ranking

3) __________wins gold in Asian Women Boxing Championship
a) Saina Nehwal
b) M C Mary Kom
c) Sania Mirza
d) Deepika Kumari
e) None of the above

Answer: (b)
Explanation: Five time world champion, Mary Kom win her fifth gold medal in 48 kg category in Asian Women’s Boxing Championships at Ho Chi Minh City in Vietnam today. She played against North Korea’s Kim Hyang Mi, the five-time world champion and Olympic bronze-medallist.

4) Note ban wiped out _______ Crore of black money
a) 3 Lakh
b) 5 Lakh
c) 4 Lakh
d) 6 Lakh
e) None of the above
Answer: d) The Centre stated that demonetisation wiped out 6 lakh crore of black money from the economy. If demonetisation didn’t happen, there has been a 50% reduction in high-value notes that would have been in circulation, according to government.

5) ________re-elected to UNESCO executive board
a) India
b) Austria
c) Egypt
d) Israel
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: India has been re-elected as the member of the UNESCO’s executive board, its top decision-making body. The election was held at the 39th session of the General Conference of the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation in Paris.Current affairs MCQ 11th November 2017

6). The World Science Day for Peace and development was observed on ______
a) 11 November
b) 10 November
c) 12 NOvember
d) 15 November
e) None of the above
Answer: b)
Explanation: The World Science Day for Peace and development was observed on November 10 with the theme “Science for Global understanding”

7) __________-brings in disaster response tools and maps to India
a) Amazon
b) Twitter
c) Facebook
d) Google
e) None of the above
Answer: c)
Explanation: Facebook has partnered with the National Disaster Management Authority (NDMA) and SEEDS, a non-profit body, in India, to offer tools to these agencies to help them respond more effectively to natural disasters.

8) UBER to remove increase pricing in ______ during odd-even scheme
a) Delhi
b) Assam
c) Mumbai
d) Bangalore
e) None of the above
Explanation: (a) Taxi-hailing firm UBER said that it will remove increasing pricing during the odd-even car rule implementation in Delhi next week.

9) 23rd GST Council Meeting In ________
a) Odisha
b) Guwahati
c) Mumbai
d) Delhi
e) None of the above
Answer: (b)
Explanation : The full GST council meeting headed by Union Finance minister Arun Jaitley has begun in Guwahati. The council will review the impact of the new tax regime in the first quarter of its implementation.

10) President Ram Nath Kovind two day visit to __________
a) Madhya Pradesh
b) Mumbai
c) Gujarat
d) Assam
e) None of the above
Answer: a) President Ram Nath Kovind will arrive in Bhopal on a two-day visit to Madhya Pradesh. This will be his first visit to the state after becoming President.

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

 

 

(Visited 102 time, 1 visit today)