MCQ Based on Current Affairs 5th June 2017

0
208
current affairs MCQ

MCQ Based on Current Affairs 5th June 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs 5th June 2017

 

1). Which state government distributes maternity kits
a) Assam
b) Bihar
c) Tamil Nadu
d) Telangana
e) None of the above

Answer: d)
Explanation: The Telangana government started the distribution of kits for new borns and mothers across the State with Chief Minister K.Chandrashekar Rao gave them at the Government Maternity Hospital

2). Which state CM inaugurates civic project pertaining to cleaning of sewage lines
a) Assam
b) Punjab
c) Tamil Nadu
d) Telangana
e) None of the above

Answer: b)
Explanation: Punjab Chief Minister Amarinder Singh and Local Bodies Minister Navjot Singh Sidhu inaugurated a major civic project pertaining to cleaning of choked sewerage lines and drains through super suction-cum-jetting machines at Patiala.

3) World Environment Day is celebrated on _________
a) 4th June
b) 5th June
c) 1st June
d) 3rd June
e) None of the above

Answer:(b)
Explanation: World Environment Day (WED) occurs on 5 June every year, is the United Nation’s principal vehicle for encouraging worldwide awareness and action

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: CA 5th June 2017 under Current Affairs Category

4) _________, the country’s first smartcard-based public bicycle sharing (PBS) in Mysuru
a) Trin Trin
b) Tin Tin
c) Tri Tri
d) Ti Ti
e) None of the above

Answer: a) Trin Trin, the country’s first smartcard-based public bicycle sharing (PBS) initiative under a six-year 20.5 crore rupees plan will be seen all over the city

5) ________successfully test-fires 1st all weather tracked-chassis QR-SAM
a) India
b) US
c) China
d) Japan
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: Indi successfully test-fired its first all-weather tracked-chassis Quick Reaction Surface-to-Air Missile (QR-SAM) from a mobile launcher at Integrated Test Range at Chandipur in Odisha

6). Flying car may light the Olympic flame in _______
a) 2020
b) 2022
c) 2018
d) 2021
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Engineers, backed by Toyota Motor Corp, demonstrated their lying car on Saturday, which they hope will light the Olympic flame for the Tokyo 2020 Summer Games.

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: CA 5th June 2017 under Current Affairs Category

7). Restrictions on which Bank imposed by RBI?
a) Dena
b) Bank of Baroda
c) ICICI
d) Axis Bank
e) None of the above

Answer: b)
Explanation: The Reserve Bank of India (RBI) has imposed certain restrictions on Dena Bank after it reported negative return on assets (ROA) for two years and net NPA breaching the risk threshold level

8) Indian-American Amul Thapar appointed as Judge in _____ Court of Appeals
a) Russia
b) US
c) UN
d) Belarus
e) None of the above
Explanation: (b) Amul Thapar, an Indian-American legal luminary, has been appointed a judge on the US Court of Appeals for the Sixth Circuit by President Donald Trump.

9). Four Indian _______ jawans climbed Mt. Everest without using oxygen cylinders
a) Army
b) Airforce
c) RAW
d) Navy
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: A team of four Indian Army jawans successfully climbed Mt. Everest without using oxygen cylinders, the first team to scale the world’s highest peak without supplementary oxygen. The four climbers are Kunchok Tenda, Kelshang Dorjee Bhutia, Kalden Panjur and Sonam Phuntsok.

10) Roberto de Vicenzo _______ player passes away
a) cricket
b) golf
c) chess
d) Kabaddi
e) None of the above

Answer: b)
Explanation: Argentine golfing great Roberto de Vicenzo died at the age of 94

 

(Visited 165 time, 1 visit today)