MCQ Based on Current Affairs 19th June 2017

0
161
current affairs MCQ

MCQ Based on Current Affairs 19th June 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs 19th June 2017

1). 17th meeting of GST Council underway in _________
a) Kochi
b) Delhi
c) Lucknow
d) Mumbai
e) None of the above

Answer: b)
Explanation: The 17th meeting of the Goods and Services Tax (GST) Council chaired by Finance Minister Arun Jaitley, is underway in New Delhi to finalise tax rates on lottery as well as rules relating to e-way bill and anti-profiteering measures.

2). _________well placed to take leading role in helping achieve Sustainable Development Goals according to UN’s FAO
a) BRICS
b) ISRO
c) AIIB
d) ADB
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: UN’s Food and Agriculture Organization’s, FAO, has said the BRICS countries are well positioned to take a leading role in helping achieve the ambitious Sustainable Development Goals and the Paris Climate accord.

3) Tirumala Milk Products & _________ has entered into a tie up for providing loans to dairy farmers
a) SBI
b) Axis Bank
c) BOB
d) BOI
e) None of the above

Answer:(a)
Explanation: State Bank of India has entered into a tie-up with Tirumala Milk Products, a South- based company which was acquired by Groupe Lactalis in 2014, to provide loans to dairy farmers who supply milk to the latter.

Current Affairs MCQ 19th June 2017

4) First Person to Reach 100 Million _________ Followers achieved by Katy Perry
a) Twitter
b) Snapchat
c) Facebook
d) Instagram
e) None of the above

Answer: a) Katy Perry just keeps soaring in popularity. The Witness singer and pop culture lightning rod became the first person to reach 100 million followers on Twitter, making her the most-followed person on the platform, Twitter reports

5) ____________ to buy Whole Foods for USD 13.7 billion
a) Amazon
b) Flipkart
c) Snapdeal
d) Myntra
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: Amazon.com Inc. said on Friday it would buy U.S. organic supermarket chain Whole Foods Market Inc. for $13.7 billion, including debt, marking the Internet retailer’s largest deal and biggest foray into the brick-and-mortar retail sector.

6). ____________ will receive a lifetime achievement award
a) Margaret Atwood
b) Marry Atwood
c) Marry Adwood
d) Marie wood
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Minister of Food Processing Industries Smt Harsimrat Kaur Badal addressed a Joint Press Conference with the organizers of ANUGA – an international business platform for Food Industry to be held in Cologne, Germany.

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: CA 18th June 2017 under Current Affairs Category

7). Former _________ Chancellor, Helmut Kohl passes away
a) Australia
b) India
c) Vietnam
d) German
e) None of the above

Answer: d)
Explanation: Former German Chancellor, Helmut Kohl, died at his house in Ludwigshafen, in the western state of Germany

8) First X-ray space telescope to study black holes, pulsars and gamma-ray bursts launched by _______
a) China
b) Japan
c) Australia
d) India
e) None of the above

Explanation: (a) China successfully launched its first X-ray space telescope to study black holes, pulsars and gamma-ray bursts.

9). Senior executive of _____________ Ramanathan Ramanan to head Atal Innovation Mission
a) TCS
b) Samsung
c) HCL
d) Intex
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: The government of India has appointed a senior executive of Tata Consultancy Services Ramanathan Ramanan to head Atal Innovation Mission, its initiative to promote entrepreneurship in the country

10) __________bag five medals in Asian Junior Wrestling Championships
a) China
b) India
c) Australia
d) Pakistan
e) None of the above

Answer: b)
Explanation: India bagged five medals, including gold, in the 2017 Asian Junior Wrestling Championships in Taiwan

(Visited 133 time, 1 visit today)