Find the grammatical Error Set 28

0
711
grammatical error

Find the grammatical Error Set 28

Hello Readers,

Find the grammatical error comes in almost all competitive examinations. Its a mandatory part of the paper. Here is a new series of Find the Grammatical Error for you to practice and Practice More.

find the grammatical error

01. Two months of political (A) / unrest ended in July (b) / of the formation of a new government. (c)/ No error (d)

02. The country is (a)/ the largest producer (b)/ and export of food. (c) / No error (d)

03. The economy, traditionally dependent (a) / on forestry, is now dominated (b)/ of mining. (c)/ No error (d)

04. The year 1998 were (a)/ marked by (b)/ economic chaos. (c)/ No error (d)

05. The Nobel Peace Prize is (A)/ awarded every year in Oslo (b) / at December (c) / No error (d)

06. The entire area in (A)/ the north and west is (b)/ covered by great mountain ranges. (c)/ No error (d)

07. There are going (A)/ to be numerous (b)/ challenges of him. (c)/ No error (d)

08. The scandal is blowing (A)/ into horrendous proportions; (b) / there is an urgent need to come to grip with the situation double quick. (c)/ No error (d)

09. This has been identified (a)/ by the anti-national (b) / force as the soft underbelly of India. (c)/ No error (d)

10. The low intensity war between (a)/ the two countries has led (b) / to the loss of hundreds of lives in a short span of time. (c)/ No error (d)

11. Ten kilometres beyond (A) / that village was seen two Negroes (b) / along with a few Americans and Australian merchants. (c) / No error (d).find the grammatical error

12. The secretary and trustee (A) / were not present at today’s meeting which was very important (b) / for all the staff members (c) / No error (d).

13. Most of the money allocated for the beautification of Delhi (A) / for the Commonwealth Games (b) / were misused and embezzled. (c)/No error (d).

14. The minister along with (a) / his officials have been a warm (b) / welcome by the party workers. (c)/ No error (d).

15. An ability to work under pressure (A) / and to find a creative solution of any sort of problem (b) / belong to the realm of fantasy and is heard of only in fairy tales or tales of magic, (c) / No error (d).

Answers …..

01. C    02. C     03. C     04. A     05. C    06. B    07. C     08. C    09. C    10. D

11. B     12. B     13. C      14. B      15. C

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

 

 

[do_widget id=text-29]