English Fill Ups Set 19

0
70
fill ups

English Fill Ups Set 19

We are here with English fill in the blank questions which have become very important with change in pattern of competitive exams. Fill up questions are being regularly asked in all competitive examinations.

Directions (1-10): Four sentences are given with a blank in each. Five words are also given. The blank in each sentence can be filled by one or more of the four words given. Similarly, each word given in the choices can go into any number of sentences. Identify the number of sentences each word can go into and mark as your answer the maximum number of sentences any word can go into.

Fill ups

Q1. What ————- has the new administration’s policies had on investor confidence?
(a) effect
(b) affect
(c) affecting
(d) None of these
S1. Ans.(a)
Sol. ‘effect’ is noun form, ‘affect’ is verb form. Hence, option A is correct answer choice.

Q2. A feeling of one’s worth is one of the ———– goals of psychological therapy.
(a) principle
(b) principal
(c) priority
(d) None of these
S2. Ans.(b)
Sol. ‘principal’ is correct word.

Q3. There’s no sense ——— carrying on that way.
(a) in
(b) of
(c) off
(d) None of these
S3. Ans.(a)
Sol. Preposition ‘in’ is correct word choice.

Q4. I can’t remember ———- it was.
(a) whom
(b) who
(c) whose
(d) None of these
S4. Ans.(b)
Sol. ‘who’ is used in subjective case. Hence correct answer.

Q5. The infant ———– quietly sucking its thumb.
(a) laying
(b) laid
(c) lay
(d) None of these
S5. Ans.(c)
Sol. Intransitive verb ‘lay’ will be used. (lie- lay-laid).

Q6. No one but ———— ever made a perfect score on the test.
(a) Hers
(b) she
(c) her
(d) None of these
S6. Ans.(c)
Sol. Objective case pronoun (her) will be used. Hence, option C is correct answer choice.

Fill ups

Q7. In the early days of frontier history, horse thieves were ————.
(a) hanging
(b) hung
(c) hanged
(d) None of these
S7. Ans.(c)
Sol. ‘hanged’ is correct verb in the sense of killing as punishment.

Q8. Neither of your responses ———— satisfactory.
(a) are
(b) is
(c) am
(d) None of these
S8. Ans.(b)
Sol. Singular verb is used in the case of ‘either and neither’. Hence option B is correct answer choice.

Q9. Either of these two small cars, if properly maintained, ————– sure to give over thirty miles per gallon in highway driving.
(a) am
(b) is
(c) are
(d) None of these
S9. Ans.(b)
Sol. Singular verb is used in the case of ‘either and neither’. Verb ‘is’ will be used for car. Hence option B is correct answer choice.

Q10. Tell ————— is waiting to come in.
(a) whatever
(b) whoever
(c) whomever
(d) None of these
S10. Ans.(b)

Fill Ups Questions and Answers

(Visited 39 time, 1 visit today)