English Fill Ups Set 23

0
1090
fill ups

English Fill Ups Set 23

We are here with English fill in the blank questions which have become very important with change in pattern of competitive exams. Fill up questions are being regularly asked in all competitive examinations.

Direction(1-10): In each of the following questions, three statements are given with a missing word in each. You have to fill the blanks of first two statements with the first word of the option and the blank of the third statement with the second word of the option.English Fill ups

Q1. A.The ____ of the economy encourages investment.
B.The job calls for a great deal of emotional _______.
C. Proud people often look down __________ others.
(a)path,upon
(b)clarity,off
(c)stability,upon
(d)contenment,on
(e) resentment,over

Q2. A.The company has done a poor job of ____ its computer network.
B.The people of the town were employed in ________ and improving their new lives.
c.We should involve all our colleagues in __________ important decisions.
(a)solving, causing
(b)dragging, deciding
(c)keeping, trying
(d)maintaining, making
(e)dissolving, talking

Q3. A.We need to ____this question once and for all.
B.I’m still waiting for my nerves to ___.
C. For such a __________ task, there should be some special task force.
(a)discuss,big
(b)settle,gigantic
(c)solve,small
(d)calm,minute
(e) placate,trivial

Q4.A.The _____ population is concentrated in or near the large cities.
B.He was treated like a _____, working for minimum wage, missing his family and having to move on from his musical career.
C.His __________ attitude is the root cause of most of his problems.
(a)clear,rigid
(b)officer,bad
(c)immigrant , inflexible
(d)alien,roughness
(e) emmigrant,flexible

English Fill upsQ5. A.There is a labor ____between workers and management.
B.You can ____ your bill if you believe it is inaccurate.
C.If you __________ yourself with the culture of that area, you will be able to enjoy life there.
(a)consult,love
(b)resolution, add
(c)disagreement,connect
(d)fight,imbibe
(e)dispute ,familiarize

Q6. A.The nurse turned the patient on his side and asked him if he was ______ .
B.They stayed at a _______  distance from the crowd.
C.I do not approve __________ the views expressed by you.
(a)happy, of
(b)safe, for
(c)repeated, trouble
(d)comfortable,of
(e) evidence, failed

Q7. A. We have been ____  to many changes in recent years. 
B.Rising ticket sales bear _____ to the band’s popularity. 
C.When he __________ that his life was in danger he called out for help.
(a) indication, finished
(b)disproof, developed
(c)witnessed ,realized
(d)information, rise
(e) data, declined

Q8. A.In both these rites, we seem to have a ______ of ritual, and the parallelism of sacrifice and liberation is clear.
B.He sent the manuscript out for _____ .
C.Our country is committed to __________ peace all over the world.
(a)Captured, shifted
(b) Conceded, vacillated
(c)Relinquished, changed
(d)Duplication, maintaining
(e)Challenged, wanted

English Fill upsQ9. A.Her ______ to clear her parents’ name allowed her no other focus in life.
B.She showed her ____ by not attending the meeting.
C.That may seem like a _____ point, but it is not universally agreed on.
(a)Decision, solution
(b) resolution,trivial
(c)view, keenly
(d)Taken, stabilized
(e) Average, familiar

Q10. A. His current statements are completely at ____  with his earlier position.
B.There are other sayings in the book that appear to be at ______  with its fundamental thought.
C.The police have not yet made a _____ identification of the victim.
(a)variance,positive
(b)establish,comment
(c)disregarding,view
(d)variance, process
(e)fulfilling,comfortable

Answers:

1) C      2) D      3) B      4) C      5) E      6) D      7) C      8) D       9) B       10) A

Fill Ups Questions and Answers