English Fill Ups Set 25

0
742
fill ups

English Fill Ups Set 25

We are here with English fill in the blank questions which have become very important with change in pattern of competitive exams. Fill up questions are being regularly asked in all competitive examinations.

Directions(1-15): In the following questions, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option. 

fill upsQ1. With his political ……………, the party President deftly handled the rebellion.
(a) temperament
(b) sagacity
(c) attitude
(d) inexperience

Q2. The High Court judge …………… the orders passed by the district court. 
(a) quashed
(b) squashed
(c) killed
(d) rented

Q3. The corrupt officer was a …………… to the department. 
(a) disgrace
(b) disinterred
(c) discontent
(d) despair

Q4. The union allows the employees to bargain …………… for higher wages. 
(a) wholly
(b) collectively
(c) fully
(d) completely

Q5. You may try but she is too …………… to fall for your trick. 
(a) brilliant
(b) intelligent
(c) genius
(d) witty

Q6. The residence of that rich man was plain to the point of being ……………, with no luxuries. 
(a) ascetic
(b) austere
(c) stringent
(d) solemn

Q7. Possessing even a single nuclear weapon acts as a …………… 
(a) deterrent
(b) detriment
(c) boundary
(d) excuse

fill upsQ8. During a depression even the affluent middle class struggles to ……………. out a living. 
(a) make
(b) eke
(c) pull
(d) stretch

Q9. As the improvement in his situation was ……………, the doctor did not discharge him. 
(a) marginal
(b) tiny
(c) microscopic
(d) negated

Q10. While mother mixed the cake ………………, Dipu stood at the table watching her. 
(a) batter
(b) concoction
(c) recipe
(d) mixture

Q11. Unchecked industrial effluents discharging into the rivers has caused ………………… damage to the environment. 
(a) uncontrollable
(b) disproportionate
(c) infinite
(d) incalculable

fill upsQ12. I am sorry I am late, I was ………………… up in traffic. 
(a) held
(b) delayed
(c) detained
(d) stucked

Q13. It became imperative at this juncture to start a ………………… between the two warring factions. 
(a) debate
(b) dialogue
(c) talk
(d) chat

Q14. My mother likes to ………………… me by showing everyone my baby pictures. 
(a) stun
(b) annoy
(c) shame
(d) embarrass

Q15. I was taken ………………… by the server’s rude comment about my hair. 
(a) away
(b) from
(c) aback
(d) off

 

Answers:

1) A      2) B      3) C      4) B      5) B      6) A      7) B      8) C      9) B      10) B

11) A    12) B    13) C    14) B     15) B

Fill Ups Questions and Answers