Banking Awareness Questions No 47

0
1007
banking questions, banking awareness, pca related banking questions

Banking Awareness Questions No 47

banking awareness

Hello Readers,

This is another sheet on banking awareness Questions. This material will help you know more about Banking Awareness questions related to Daily Banking Operations. These questions are often asked upcoming IBPS PO/RRB/Clerk/SO exams and other banking exams as well. This sheet is based on questions on day to day banking operations

A Quick Review

Banking Awareness Questions 47

1. In Camel What is the meaning of L
A) Liquidity
B) Lower
C) Live
D) Liquid Money
E) None of these

2. How many pillars of Basel II are there
A) One
B) Two
C) Three
D) Four
E) None of these

3. Who decides Bank Rate
A) Respective Banks
B) RBI
C) Finance Ministry
D) Sebi
E) None of these

4. Basel III norms have been implemented in India from
A) 2013
B) 2014
C) 2015
D) 2016
E) None of these

5. Which of these is not decided by commercial banks
A) Base Rate
B) Saving Bank Rates
C) Bank Rate
D) Deposit Rates
E) None of these

6. Who Regulate Insurance Policy in India
A) RBI
B) SEBI
C) IRDA
D) SIDBI
E) None of these

7. Scheme related to school going children
A) PMEGP
B) Mid Day Meal
C) Jannani Suraksha Yojana
D) Child welfare Yojana
E) None of these

8. Vikram Pandit is related to which banking company
A) SBI
B) ICICI
C) Citi Bank
D) HDFC
E) None of these

9. Post Office does not
A) Open fixed deposit accounts
B) Open Saving Bank Accounts
C) Issue Demand Draft
D) All of these
E) None of these

10. In budget 2011-12 super senior citizens are those people above the age of
A) 80
B) 85
C) 90
D) 95
E) None of these

Answers:
1) A   2) C   3) B   4) C  5) C   6) C   7) B   8) C   9) C   10) A

[do_widget text]