Current Affairs For 24th August 2023

0
193

“Attention, readers! Welcome to your daily current affairs quiz. For today’s session, our spotlight is on the intriguing realm of ‘Social Media Current Affairs.’ Get ready to test your knowledge and stay updated!”

Q1.Which social media platform initiated a pair of cyber safety campaigns titled ‘Safe Stree’ and ‘My Kanoon’?

  1. Snapchat
  2. Instagram
  3. Facebook
  4. Twitter

Ans:-2)Instagram

Q2. Which renowned individual has declared the forthcoming launch of a fresh social media network named TRUTH Social?

  1. Donald Trump
  2. Kim Jong-on
  3. Narendra Modi
  4. Hillary Clinton

Ans:-1)Donald Trump

Q3. Which social media platform has taken legal action by approaching the Delhi High Court in response to the latest data protection regulations set forth by the Government of India?

  1. Google
  2. Whatsapp
  3. Twitter
  4. Telegram

Ans:-2)Whatsapp

Q4.To which prominent social media entity does Square Inc, the company, belong?

  1. Tinder
  2. Instagram
  3. Twitter
  4. Facebook

Ans:-3)Twitter

Q5. What is the title of the informative video series that has been unveiled on the social media platforms of the Health Ministry?

  1. COVID Warrior
  2. COVID GuruKool
  3. COVID DRONA
  4. COVID ASTRA

Ans:-2) COVI GuruKool

Q6. Which social media platform has ceased the feature known as ‘Fleets’?

  1. Instagram
  2. Tinder
  3. Whatsapp
  4. Twitter

Ans:- 4) Twitter

Q7. Ministry of Information and Broadcasting has recently established its presence on which social media platform as a measure to counter misinformation?

  1. Tinder
  2. Twitter
  3. Telegram
  4. Instagram

Ans:- 3) Telegram

Q8. Which well-known figure has revealed intentions to introduce a novel social media network titled TRUTH Social?

  1. Donald Trump
  2. Narendra Modi
  3. Kim Jong-Un
  4. Sundar Pichai

Ans:- 1) Donald Trump

Q9. Which social media network joined hands with India Post Payments Bank in September 2022 to advance financial inclusion in distant urban areas?

  1. Koo
  2. YouTube
  3. Whatsapp
  4. Twitter

Ans:- 1)Koo

Q10. Which social media platform has implemented a restriction on post viewing as a measure to address data scraping?

  1. Facebook
  2. Instagram
  3. Snapchat
  4. Twitter

Ans:- 4) Twitter