Vocabulary Spelling Error Set1

0
506

Vocabulary Spelling Error Set1

We are providing the quizzes on Spelling error. From this section you will get at least 10-15 questions in SSC CGL Exam. So from this quiz one can prepare vocabulary portion on daily basis.

Directions (1-15) : in the following questions, select the correctly spelt word from the four alternatives.

Q1.
(a) aggrescive
(b) succumbed
(c) dracenian
(d) succembed

Answer: B

Vocabulary Spelling error

Q2.
(a) evacuations
(b) evacuetion
(c) evacuassion
(d) evocuation

Answer: A

Q3.
(a) beeckering
(b) bikaring
(c) bickaring
(d) bickering

Answer: D

Q4.
(a) catastrofe
(b) catastrophe
(c) katastrope
(d) catastropa

Answer: B

Q5.
(a) epistemological
(b) epistamologikal
(c) epistamologickal
(d) apistemological

Answer: A

Q6.
(a) fulcrem
(b) fullcrum
(c) fullcrem
(d) fulcrum

Answer: D

Q7.
(a) delivarance
(b) deliveranse
(c) deliverance
(d) daliverence

Answer: C

Q8.
(a) enthuese
(b) enthuose
(c) enthuse
(d) anthuse

Answer: C

Q9.
(a) autopegy
(b) autophegy
(c) autophagy
(d) autopagy

Answer: C

Q10.
(a) yeoman
(b) yuoman
(c) yioman
(d) yeomin

Answer: A

Vocabulary Spelling error

Q11.
(a) adroitly
(b) adrotily
(c) edroitly
(d) edroetly

Answer: A

Q12.
(a) contraversies
(b) controvarcies
(c) controvarsies
(d) controversies

Answer: D

Q13.
(a) lumineries
(b) lumenirises
(c) luminaries
(d) lumeneries

Answer: C

Q14.
(a) submiscive
(b) submissive
(c) sabmissive
(d) sabmiscive

Answer: B

Q15.
(a) agonizengly
(b) agonesengly
(c) agonizingly
(d) agonizenkly

Answer: C