Vocabulary – Antonyms Set 5

0
43
english vocabulary

Vocabulary – Antonyms Set 5

Antonym/Synonym Questions are a very important part of vocabulary section. Antonyms Mean the Word Which mean the opposite to the word given. This section is usually asked in comprehensions.

Directions (1-10): Choose the option which is the antonym of the word mentioned in the question.

Q1. RAKED
(a) inclined
(b) tilting
(c) plumb
(d) pitched

Q2. GRAVER
(a) weighty
(b) serious
(c) frivolous
(d) eventful

Q3. MILITANTS
(a) aggressive
(b) pacific
(c) argumentative
(d) antagonistic

Q4. CONTENTIOUS
(a) factiousstar
(b) agreeable
(c) petulantstar
(d) querulousstar

Q5. INTROSPECTION
(a) self-contemplation
(b) self-observation
(c) self-examination
(d) unthoughtful

Q6. AGITATORS
(a) demagogue
(b) exciter
(c) fomenter
(d) moderate

Q7. SIZEABLE
(a) big
(b) boxcar
(c) biggish,
(d) Bantam

Q8. ORCHESTRATED
(a) synthesize
(b) disorganize
(c) blend
(d) coordinate

Q9. PURPORTED
(a) conceal
(b) maintain
(c) proclaim
(d) express

Q10. SPONTANEITY
(a) lightheartedness
(b) abandonment
(c) restraint
(d) ease

Q11. RESONATE
(a) echo
(b) reecho
(c) reverberate
(d) quiet

Q12. AGITATORS
(a) uniter
(b) instigator
(c) provocateur
(d) fomenter

Q13. BLOATED
(a) outsize
(b) hyperbolized
(c) exaggerated
(d) reasonable

Q14. INTERTWINED
(a) interlace
(b) disentangle
(c) inweave
(d) twist

Q15. PROMULGATED
(a) trumpet
(b) declare
(c) suppress
(d) annunciation

Answers Key
1.(c)     2.(c)      3.(b)     4.(b)      5.(d)     6. (d)      7. (d)      8. (b)      9. (a)       10. (c)
11. (d)       12. (a)       13. (d)         14. (b)          15. (c)

More Answers And Explanation:

vocabulary antonyms and word meaning

 

(Visited 18 time, 1 visit today)