Sentence Correction: Fill in The Blanks

0
576

Sentence Correction: Fill in The Blanks

Dear Readers

Citing the change in Pattern of SBI PO mains we are here with our sets of fill In the blanks questions which are very important for All competitive exams. We will be coming with over 50 different test on the same

1. After the accident, the nerves to her arm were damaged and so the muscles ____ through disuse.
A. atrophied
B. contracted
C. elongated
D .invigorated
E. dwindled

2. The subtle shades of meaning, and still subtler echoes of association, make language an instrument which scarcely anything short of genius can wield with ____ and ____ .
A. confidence – aloofness
B. definiteness – certainty
C. sincerity – hope
D. conservatism – alacrity
E. eloquence – ruthlessness




3. I was feeling rather _______ when I ______ a yellow envelope on the table.
A. happy, discerned
B. jubilant, glimpsed
C. ecstatic, perceived
D. miserable, spotted

4. We have in America a ______ speech that is neither American, Oxford English, nor colloquial English, but ______ of all three.
A. motley, an enhancement
B. hybrid, a combination
C. nasal, a blend
D. mangled, a medley

5. In keeping with his own ____ in international diplomacy, Churchill proposed a personal meeting of heads of government, but the effort was doomed to failure, as the temper of the times was ____ .
A. ideas – pluralistic
B. predilections – inimical
C. aversions – hostile
D. impulses – amicable
E. maxims – salacious




6. It will be hard to ____ Leonid now that you have so ____ him.
A. pacify – soothed
B. mollify – incensed
C. antagonize – irritated
D. anger – ruffled
E. subdue – subjugated

7. Wilson ____ that human beings inherit a tendency to feel an affinity and awe for other living things, in the same way that we are ____ to be inquisitive or to protect our young at all costs.
A. argues – encouraged
B. maintains – trained
C. contends – predisposed
D. fears – taught
E. demurs – genetically programmed

8. Neutrons stars are believed to be the highly compressed remnants of exploding stars (supernovas) and thus _______ of one of the most _______ processes in nature.
A. causes, cataclysmic
B. products, violent
C. examples, equivocal
D. justifications, harsh




9. ____ by nature, Jones spoke very little even to his own family members.
A. garrulous
B. equivocal
C. taciturn
D. arrogant
E. gregarious

10. Edward was understandably upset that he had lost the position, but he was ____ by the conviction that he had done nothing to ____ the dismissal.
A. consoled – merit
B. warmed – avoid
C. comforted – mar
D. miffed – delay
E. saddened – earn

Answers:

  1. A      2. B      3. D       4. B        5. B        6. B       7. C        8. B       9. C     10. A




(Visited 210 time, 1 visit today)