Number System Questions Set 8

0
187

Number System Questions Set 8

Hello Readers,

Quant and Di is a very important part of banking Exams. This sheet is related to Questions on number systems. Number system is the basic of all questions asked in competitive exams. Last year a lot of questions were asked from related topics. Do give us a review.

Quick Preview:

Directions (Q. 1-10): Find out the missing number in place of question mark (?) in the following number series.

1). 3, 7, 29, 143, 779, ?
a) 4997
b) 4649
c) 4847
d) 4799
e) 4999

2). 4, 5, ?, 88, 620, 5585
a) 16
b) 18
c) 17
d) 20
e) 22

3). 11, 20, 42, ?, 166, 330
a) 72
b) 66
c) 86
d) 80
e) 82

4). 128, 64, 96, 240, ?, 3780
a) 740
b) 840
c) 850
d) 845
e) 745

5). 8484, ?, 8486, 8495, 8488, 8493
a) 8485
b) 8584
c) 8684
d) 8497
e) 8496

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_Quant_Number-System-Set11

6). 68, 132, 268, ?, 1068, 2132
a) 394
b) 464
c) 325
d) 532
e) 484

7). 23, 12, 13, 21, ?, 112.5
a) 33
b) 44
c) 55
d) 66
e) 65

8). 8, 10, 18, 44, 124, ?
a) 366
b) 263
c) 194
d) 276
e) 286

9). 4, 4, 21, 68, ?, 2154
a) 435
b) 365
c) 462
d) 572
e) 425

10). 7, 20, 59, 176, ?, 1580
a) 527
b) 526
c) 627
d) 562
e) 270
ANSWERS:
1 – D
2 – C
3 – E
4 – B
5 – D
6 – D
7 – B
8 – A
9 – B
10 – A

(Visited 85 time, 1 visit today)