Number Series asked in SBI PO Prelims Exam – 6th May 2017

0
605

Number Series asked in SBI PO Prelims Exam – 6th May 2017

Here we have given Memory based Number Series questions. Candidates those who are all going to write the examination can check this pattern and make use it.

1). 7, 3, 2, 2, 4, ?

Logic: ×0.5-0.5, ×1-1, ×2-2, ×4-4, ×8-8

Answer: 24

 

2). 5, 6, 14, 23, 87, ?

Logic: Difference of 12, 23, 32, 43, 52

Answer: 112

 

3). 5, 6.2, 9, 13.4, 19.4, ?

Logic: : Difference of Difference- 1.6, 1.6, 1.6

Answer: 27

 

4). 6, 9, 20, 47, 106, ?

Logic: Difference of Difference- 8, 16, 32, 64,

Answer: 229

 

5). 4, 5, 16, 81, ?, 5113

Logic: ×1+1, ×3+1, ×5+1,  ×7+1, ×9+1

Answer: 568

 

6). 180, 179, 183, 156, 172, ?

Logic: Difference of: -13, +22, -33, +42, -53

Answer: 47

 

7). 9, 4, 3, 3, 4, ?

Logic: ×0.5-0.5, ×1-1, ×1.5-1.5, ×2-2, ×2.5-2.5

Answer: 7.5

 

8). 6, 5, 14, 69, ?, 4337

Logic: ×1-1, ×3-1, ×5-1, ×7-1, ×9-1

Answer: 482

 

9). 4, 10, 160, 382, 640, ?

Logic: Difference of Difference: 144, 72, 36, 18

Answer: 916

 

10). 3, 10, 20, 39, 85, ?

Logic: Difference of Difference 3, 9, 27, 81

Answer: 212

 

11). 4, 31, 156, 499, 1228, ?

Logic: Difference of 3 x 32, 5 x 52, 7 x 72, 9 x 92, 11 x 112

Answer: 2559

 

12). 152, 156, 140, 176, 112, ?

Logic: Difference  22, -42, 62, -82, 102

Answer: 212

 

13). 7, 9, 21, 67, 273, ?

Logic: Difference of: x1+2, x2+3, x3+4, x4+5, x5+6
Answer: 1371


14). 6, 4, 5, 11, ?, 361

Logic: Difference of: x0.5+1, x1+1, x2+1, x4+1, x8+1
Answer: 45

(Visited 414 time, 1 visit today)