MCQ Based on Current Affairs 3rd June 2017

0
237
current affairs MCQ

MCQ Based on Current Affairs 3rd June 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs 3rd June 2017

 

1). 15th meeting of GST Council to be held in ___________
a) Ahmedabad
b) Mumbai
c) Chennai
d) New Delhi
e) None of the above

Answer: d)
Explanation: Finance Minister Arun Jaitley will chair the 15th meeting of the GST Council in New Delhi

2). Vice chairman of National Stock Exchange _________ resigns
a) Ravi Narain
b) Raj SIngh
c) Ajam Khan
d) Iram Singhal
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Ravi Narain, Vice Chairman of National Stock Exchange, has quit from the board of the country’s largest bourse by profits.

3). Which airlines has been announced Vinay Dube as CEO
a) Air India
b) Vistara
c) Jet Airways
d) Spice
e) None of the above

Answer:(c)
Explanation: Jet Airways has announced the appointment of Vinay Dube as its Chief Executive Officer (CEO). Mr. Dube is currently senior vice-president, Asia Pacific, Delta Air Lines.

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: CA 3rd June 2017 under Current Affairs Category

4) ________ missile successfully test-fired
a) Prithvi-II
b) Prithvi-I
c) Prithvi-III
d) Prithvi-IV
e) None of the above

Answer: a) India successfully test-fired its indigenously developed nuclear-capable Prithvi-II missile today, from a test range in Odisha as part of a user trial by the Army. The trial of the surface-to-surface missile, which has a strike range of 350 km, was carried out using a mobile launcher from launch complex-3 of the Integrated Test Range (ITR) in Chandipur

5) Champions Trophy 2017 began in ______
a) London
b) England
c) China
d) Paris
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: Champions Trophy 2017 began in London. First match between England and Bangladesh, won by England

6). Shinjini Kumar has joined _________ as the head of its consumer banking business
a) Citi India
b) HDFC Life
c) ICICI
d) Axis Bank
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Shinjini Kumar has joined Citi India as the head of its consumer banking business, according to a statement from the lender.

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: CA 3rd June 2017 under Current Affairs Category

7). Dipak Agarwal will be the new commissioner of __________
a) Jaipur
b) Saharanpur
c) Ajmer
d) Rohtak
e) None of the above

Answer: b)
Explanation: The UP government posted senior IAS officer Dipak Agarwal as the new divisional commissioner of Saharanpur Secretary (Revenue) Dipak Agarwal will be the new commissioner of Saharanpur in place of Mahendra Prasad Agarwal, who has been transferred to the Finance department.

8) India and __________ have signed two more units of nuclear power plants in Tamil nadu
a) Russia
b) Vietnam
c) Germany
d) Belarus
e) None of the above

Explanation: (a) India and Russia have signed the much-awaited agreement on setting up two more units of a nuclear power plant in Tamil Nadu and decided to give a “new direction” to the defence cooperation between the two “great powers”.

9). China’s Vivo is the new sponsor for _______
a) IPL
b) T20
c) ICC
d) FIFA
e) None of the above

Answer: d)
Explanation: Chinese smartphone maker Vivo has signed on to sponsor the 2018 and ‘22 World Cups, FIFA

10) A new Siren warning system for _______ coastal area form July
a) Tamil Nadu
b) Odisha
c) Kerala
d) Maharashtra
e) None of the above

Answer: b)
Explanation: Odisha will be able to warn its coastal population by pressing a single button from a control room in the Odisha capital in the event of natural disasters. Sirens will then go off simultaneously at 122 spots

 

(Visited 186 time, 1 visit today)