MCQ Based on Current Affairs 12th and 13th June 2017

0
225
current affairs MCQ

MCQ Based on Current Affairs 12th and 13th June 2017

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs 12th and 13 June 2017

1). Bihar Chief Minister Nitish Kumar opened two road bridges over the river _________
a) Ganga
b) Yamuna
c) Raavi
d) Jhelum
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Bihar Chief Minister Nitish Kumar dedicated two road bridges over the Ganga to the people of the State.

2). School students from _________ to perform yoga at UN
a) Lucknow
b) Delhi
c) Guwahati
d) Mumbai
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: A group of school students from Lucknow are practising to perform various asanas at the UN headquarters in New York. A 72-member team of City Montessori School (CMS), Lucknow, will leave for the US for a live performance at the United Nations Headquarters on June 21.

3) __________ government starts free mortuary van service
a) UP
b) Punjab
c) Delhi
d) Assam
e) None of the above

Answer:(b)
Explanation: The Punjab government has decided to start a free mortuary van service in the State. All government hospitals have been directed to provide such vans free of cost.

Current Affairs MCQ 12th and 13th June 20174) Indian Overseas Bank launches retail mart in _________
a) Thiruvananthapuram
b) Chandigarh
c) Bangalore
d) Lucknow
e) None of the above

Answer: a) Indian Overseas Bank (IOB), the Lead Bank for Thiruvananthapuram district, has launched the Retail Mart, a retail lending concept, in Kerala’s capital city

5) MoU between India and __________ to institutionalize cooperation between Parliaments
a) Australia
b) Mauritius
c) Vietnam
d) China
e) None of the above
Answer: b)
Explanation: India and Mauritius have signed a Memorandum of Understanding to institutionalize cooperation between Parliaments of the two countries. The MoU was signed by Lok Sabha Speaker Sumitra Mahajan and Speaker of National Assembly of Mauritius Santi Bai Hanoomanjee in Port Louis.

6). _________ elected as new MD & CEO of National Stoke Exchange
a) Vikram Limaye
b) Vikram Dey
c) Vinay Limaye
d) Vijay Dubey
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Veteran banker Vikram Limaye will quit the Committee of Administrators for the BCCI on July 14 to take over as the Managing Director and CEO of the NSE

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: CA 12th and 13th June 2017 under Current Affairs Category

7). ___________ takes charge as CEO of Prasar Bharati
a) Shashi Shekar
b) Shashi Bhushan
c) Shekhar Sharma
d) Shashi Sharma
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Shashi Shekar Vempati took charge as the Chief Executive Officer of Prasar Bharati. Speaking to media after taking charge Mr Vempati said, his priority will be to make Prasar Bharati a modern Broadcasting organisation

8) US ________, Adam West dies at 88
a) Actor
b) Politician
c) Sportsman
d) Economist
e) None of the above

Explanation: (a) A well-known US actor, Adam West died in Los Angeles. He was suffering to leukaemia for some time. He was 88. Adam West rose to prominence in the 1960s for a TV series Batman

9). Michael Venus-Ryan Harrison won ________ Open men’s doubles title
a) French
b) China
c) Spanish
d) Japanese
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Michael Venus became New Zealand’s first Grand Slam champion since 1974 when he partnered American Ryan Harrison to the French Open men’s doubles title

10) Jelena Ostapenko won _________ Open title 2017
a) French
b) China
c) Spanish
d) Japanese
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Jelena Ostapenko won her first Grand Slam title by beating Simona Halep 4-6, 6-4, 6-3 in just under two hours in the women’s final of the French Open 2017

 

(Visited 180 time, 1 visit today)