Marketing Awareness PDF 12

0
1344

Marketing Awareness PDF 12marketing2

Hello Readers,

This is another sheet on Marketing Awareness Question. This material is based on general marketing awareness questons. Marketing questions are important for IBPS specialist exams and for SBI SO.

List Of Questions

Marketing Awareness Set 12

  1. Which of the following is not a ‘Post testing’ Technique of advertisement ?
    (a) Sales test
    (b) Focus group
    (c) Enquiry test
    (d) Attitude test
    Ans: (d)
  2. ‘Casual’ research is basically concerned with
    (a) establishing cause and effect relationship
    (b) arriving at a forecast or prediction of interest
    (c) measuring and estimating the frequencies with which of things occur
    (d) All of the above.
    Ans: (a)
  3. A method, in which Brand equity is measured by comparing difference between the retail price of the brand and the retail price of an unbranded product in the same category is called:
    (a) Brand goodwill method
    (b) Price premium method
    (c) Both (a) and (b)
    (d) Neither (a) nor (b)
    Ans: (b)
  4. Media planning includes:
    (a) assessing lost
    (b) selecting the right medium
    (c) both (a) and (b)
    (d) Neither (a) nor (b)
    Ans: (c)
  5. In India, which commission can be approached to curb misleading advertisements
    (a) MRTP
    (b) MTP
    (c) ISPT
    (d) QTP
    Ans: (a)
  6. In marketing ‘initiator’ is a term which describes
    (a) who determines that some need is not being met and authorities a purchase to rectify the situation
    (b) who most directly involved in the consumption of the product
    (c) Both (a) and (b)
    (d) Neither (a) nor (b)
    Ans: (a)
  7. What is the full form of LIC
    (a) Life Insurance Corporation
    (b) Life Insurance Commission
    (c) Life India Corporation
    (d) None of these
    Ans: (a)
  8. …………… recently has raised its stake beyond 10% in a few blue chip companies even after the insurance regulator IRDA decided to impose a cap of 10% on the institution’s investment in a single company.
    (a) Life Insurance Corporation
    (b) General Insurance Corporation
    (c) Tata-AIG Insurance
    (d) None of these
    Ans: (a)
  9. Life Insurance Corporation has made fresh investments in which of the following companies in which the investor now holds more than 10% of their respective equity capital.
    (a) Siemens
    (b) PTC India
    (c) Tata Power
    (d) Cipla
    (e) All of these
    Ans: (e)
  1. RATAN Tata has finally pulled out its Nano car project from ………. ending months of speculations about the fate of the country’s most awaited car.
    (a) Singur
    (b) Salboni
    (c) Pantnagar
    (d) None of these
    Ans: (a)

Download File Here
[wpdm_package id=’5350′]

[do_widget text]