Idiom Phrases Set 11

0
51

Idiom Phrases Set 11

Idiom Phrases are a very important part of vocabulary section. In Idiom Phrases (Muhavre in Hindi) A few words can be used for a sentence. That few words argument with the meaning of that sentence.

Q1. Be down and out
(a) be destitute
(b) be tipsy
(c) over-drinking
(d) rivalry

Q2. Be down in the dumps
(a) to fall down
(b) to fall from grace
(c) ever ready to take on
(d) appear miserable

Q3. Be to the fore
(a) to the brim
(b) pre-apprehension
(c) be prominent
(d) to take the lead

Q4. Put a spoke in one’s wheel
(a) obstruct progress
(b) grinder
(c) help someone to progress
(d) help someone with advice

Q5. To have an axe to grind
(a) to work for both sides
(b) to have selfish interest to serve
(c) to criticize someone
(d) to fail to arouse interest

Q6. To hit the right nail on the head
(a) to do things right
(b) to announce one’s fixed views
(c) to destroy one’s reputation
(d) to teach someone a lesson

Q7. To be at cross-purposes
(a) miss each other
(b) work with each other
(c) like each other
(d) misunderstand each other

Q8. To be in dribs and drabs
(a) without fail
(b) with much ease
(c) in small quantities
(d) with great difficulty

Q9. The gift of the gab means
(a) an unexpected gain
(b) fluency of speech
(c) thought provoking oration
(d) a X-mas gift

Q10. A man of spirit is
(a) a very talented man
(b) a spiritual person
(c) a very courageous man
(d) a unique person

Q11. Work like a Trojan
(a) face difficulties
(b) take trouble
(c) to imitate
(d) work very hard

Q12. Set tongues wagging
(a) be easy to pronounce
(b) encourage gossip
(c) to be curious
(d) wait eagerly

Q13. A nail in someone’s coffin
(a) something bad that contributes towards someone’s failure
(b) something irrelevant to the subject
(c) to make money unfairly
(d) to make someone feel uncomfortable or embarrassed

Q14. A man of the world
(a) headstrong and arrogant
(b) highly experienced in many fields
(c) very popular because of success
(d) a man of wit or genius

Q15. A leap in the dark
(a) a random guess or a risky attempt
(b) a mistake that cannot be rectified
(c) to get wounded
(d) unusual behavior

Solutions

1. (a)    2. (d)     3. (c)      4. (a)      5. (b)     6. (a)     7. (d)    8. (c)       9. (b)      10. (c)
11. (d)         12. (b)         13. (a)        14. (b)      15. (a)

For Answers and Explanation of Rest of the Questions

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

(Visited 30 time, 1 visit today)