IBPS RRB PO Mains – General Awareness Questions Asked

0
42

IBPS RRB PO Mains – General Awareness Questions Asked

Hello Friends,

IBPS RRB Officer Scale I Mains Exam 2017 has been conducted on 5th November 2017. This year, there were 5123 vacancies are to be filled. We are here with the types of questions asked from General Awareness section of IBPS RRB Mains Exam 2017.

1). What is the Full form of ______?

Answer: Unified Payment Interface

2). 14th November celebrated as _______?

Answer: Diabetes Day

3). What is the Headquarter Of ICAN?

Answer: Geneva, Switzerland

4). What is the Headquarter Of ICAR?

Answer: New Delhi

5). Who got the Noble prize for literature?

Answer: Kazuo Ishiguro

6). What is the minimum capital required for small finance bank?

Answer: 100 Cr

7). Where is 10th BRICS summit will be held?

Answer: Johannesburg, South Africa

8). Where is Rajiv Gandhi Orang National Park located?

Answer: Assam

9). What is the meaning of M in MUDRA?

Answer: Micro

10). What is the meaning of P in PCA?

Answer: Prompt

11). Hidayatullah National Law University is in which state?

Answer: New Raipur, Chhattisgarh

12). Gorumara National Park is located in _________?

Answer: West Bengal

13). Banwari Laal purohit is governor of which state?

Answer: Tamil Nadu

14). What is the First payment Bank in india?

Answer: Airtel Payments Bank Ltd

15). Yudh Abhyas 2017, a joint military training exercise between India and __________?

Answer: United States 

16). Kandla port has been renamed as _____?

Answer: Deen dayal upadhyaya Port

17). What is the meaning of G in SHG?

Answer: Group

18). Vijayawada situated on the bank of which River?

Answer: Krishna River

19). What is the Capital of Venezuela?

Answer: Caracas

20). Prakash javdekar constituency is ________?

Answer: Madhya Pradesh

21). Tungabhadra dam is in which state?

Answer: Karnataka

22). Pooja Kadian is related to which sports?

Answer: Wushu

23). Cheque truncation system introduced in which year?

Answer: 2010

24). The Banking Codes and Standards Board of India was registered as a society under which act?

Answer: Societies Registration Act, 1860

25). Cheque and DD come under which act?

Answer: Negotiable Instrument Act 1881

26). Recently died Kundan Shah is related to which field?

Answer: Director

27). Who is the President of Lebanon?

Answer: Michel Aoun

28). Which is Paperless Bank?

Answer: DBS Bank

29). Who is the President of Taiwan?

Answer: Tsai Ing-wen

30). Which state has launched the grid-connected rooftop solar project?

Answer: Odisha

 

(Visited 83 time, 1 visit today)