IBPS PO Prelims – Number Series Asked on 8th Oct 2017

0
121

IBPS PO Prelims – Number Series Asked on 8th Oct 2017

1). 9, 5, 6, 10.5, 23, ?

Logic: ×0.5+0.5, ×1+1. ×1.5+1.5, ×2+2

Answer: 60

2). 18, 20, 26, 38, 58, 88

Logic: Difference of Difference- 4, 6, 8, 10

Answer: 58

3). 1, 20, 58, 134, 286, ?

Logic: ×2+18, ×2+18, ×2+18

Answer: 590

4). 8, 7, 13, 38, 151, ?

Logic: ×1-1, ×2-1, ×3-1, ×4-1

Answer: 754

5). 32, ?, 1024, 2048, 2048

Logic: ×8, ×4, ×2, ×1

Answer: 256

6). 3072, 192, 24, 6, ?, 3

Logic: ÷16, ÷8, ÷4, ÷2

Answer: 3

7). 3, 4, 9, 28, 113, ?

Logic: ×1+1, ×2+1, ×3+1, ×4+1

Answer: 566

8). 104, 102, 96, 84, ? 34

Logic: Difference of Difference- 4, 6, 8, 10

Answer: 64

9). 6, 280, 410, 468, 490, ?

Logic: Difference of Difference- 144, 72, 36, 18

Answer: 494

10). 11, 5, 4, 4.5, 7, ?

Logic: ×0.5-0.5, ×1-1, ×1.5-1.5, ×2-2

Answer: 15

(Visited 165 time, 1 visit today)