GA Questions asked in SSC CGL 2016 on 27th Aug 2016

0
518

GA Questions asked in SSC CGL 2016 on 27th Aug 2016

  1. The highest number of gold deposits found in which desert?
    Ans: Gobi Desert
  2. Who is the author of “A thing of beauty is a joy forever
    Ans: John Keats
  3. What is Zeolite –
    Ans: Zeolites are hydrated aluminosilicate minerals made from interlinked tetrahedra of alumina (AlO4) and silica (SiO4).
  4. CAG does not audit which of the below mentioned –(State govt. accounts. Central government accounts, Local bodies, government run companies)-
    Ans: Govt. Run Companies



  5. Local bodies Which monument is called dream of stones-
    Ans: Martin luther king jr
  6. Siachen glacier dispute is between which two countries-
    Ans: India and Pakistan
  7. Highest source of air pollution in the world-
    Ans: Carbon monoxide
  8. Kakori conspiracy took place in which year-
    Ans: 9 August 1925
  9. How many member need to start the proceeding of the houses of parliament-
    Ans: One-tenth of the total number of house
  10. Boiling point of water depends on-
    Ans: Atmospheric pressure
  11. First Woman governor of Independent India-
    Ans: Sarojini Naidu


  12. The Reason of Bubbles formation from liquid  –
    Ans: Surface Tension
  13. Headquarter of FIFA-
    Ans: Zürich
  14. Which state has more literacy – Punjab, Mizoram, Maharashtra, Odisha-Mizoram,
  15. Components responsible for acid rain-
    Ans: Sulphur dioxide and nitrogen oxides
  16. Highest mountain peak of Eastern Ghats?
    Ans: Jindhagada Peak
  17. Name the Process by which Bubbles from Liquid are formed?
    Ans: Degasification

Exam review Of SSC CGL 2016 27th Aug 2016




How can Banking aspirants Excel in SSC CGL 2016

Safe attempt Estimates SSC CGL 2016



(Visited 788 time, 1 visit today)