Find the grammatical Error Set 32

0
710
grammatical error

Find the grammatical Error Set 32

Hello Readers,

Find the grammatical error comes in almost all competitive examinations. Its a mandatory part of the paper. Here is a new series of Find the Grammatical Error for you to practice and Practice More.grammatical error

Q1. He explained to the government why (a)/ the manufacturing of cars (b)/ have stopped in his new factory (c)/ No error (d)
(a) He explained to the government why
(b) The manufacturing of cars
(c) Have stopped in his new factory
(d) No error

Q2. We have lived (a)/ In this house ever since (b)/ my father has died. (c)/ No error (d)
(a) We have lived
(b) In this house ever since
(c) My father has died
(d) No error

Q3. The Principal claimed that (a)/ there were less than fifty students present in the building (b)/ when it caught fire. (c)/ No error
(a) The Principal claimed that
(b) There were less than fifty students present in the building
(c) When it caught fire
(d) No error

Q4. The examinations of the undergraduate students (a)/ are likely to commence (b)/ from Friday. (c)/ No error (d)
(a) The examinations of the undergraduate students
(b) Are likely to commence
(c) From Friday
(d) No error

Q5. Very few people know (a)/ that the climate of Shimla (b)/ is better than Srinagar. (c) No error (d)
(a) Very few people know
(b) That the climate of Shimla
(c) Is better than Srinagar
(d) No error

Q6. Having acquired some experience, (a)/ she is no longer (b)/ One of those who believes (c)/ every explanation. (d)
(a) Having acquired some experience
(b) She is no longer
(c) One of those who believes
(d) Every explanation

Q7. Governments and businesses must reduce (a)/ its own energy use (b)/ and promote conservation (c)/ to their citizens and employees. (d)
(a) Governments and businesses must reduce
(b) Its own energy use
(c) And promote conservation
(d) To their citizens and employeesgrammatical error

Q8. With regard to implementation the (a)/ details of the proposal, (b)/ the committee was divided (c)/ in its opinion. (d)
(a) With regard to implementation the
(b) Details of the proposal
(c) The committee was divided
(d) In its opinion

Q9. If the allegations (a)/ made against him (b)/ are found to be true (c)/ he could face rigorous imprisonment (d)
(a) If the allegations
(b) Made against him
(c) Are found to be true
(d) He could face rigorous imprisonment

Q10. On discovering that (a)/ it was a forgery (b)/ he torn up the agreement (c)/ he had signed. (d)
(a) On discovering that
(b) It was a forgery
(c) He torn up the agreement
(d) He had signed

Answers …..

01. C    02. C     03. B     04. C     05. C    06. C    07. B     08. A    09. C    10. C

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

 

 

[do_widget id=text-29]