English Synonym Set 2

0
692

English Synonym Set 2

Directions (1-15): Choose the word which is not a synonym for the given word.synonym based questions

Q1. Stingy
(a) amicable
(b) penurious
(c) parsimonious
(d) frugal
(e) None of the above

Q2. Persistence
(a) perilous
(b) sedulity
(c) pertinacity
(d) plodding
(e) None of the above

Q3. Untrue
(a) spurious
(b) false
(c) meretricious
(d) chaste
(e) None of the above

Q4. Relax
(a) rest
(b) unwind
(c) ease
(d) relegate
(e) None of the above

Q5. Accumulation
(a) collection
(b) conglomeration
(c) assemblage
(d) collagen
(e) None of the above

Q6. Sleep Inducing
(a) soporific
(b) sedative
(c) somnolent
(d) hygroscopic
(e) None of the above

Q7. Swelling
(a) turgidity
(b) distention
(c) inflammation
(d) flaccidity
(e) None of the abovesynonym based questions

Q8. Incline
(a) trenchant
(b) slope
(c) acclivity
(d) gradient
(e) None of the above

Q9. Shining
(a) indolent
(b) dazzling
(c) gleaming
(d) glistening
(e) None of the above

Q10. Loafer
(a) vagrant
(b) lounger
(c) bantam
(d) idler
(e) None of the above

Q11. Emigrate
(a) depart
(b) elude
(c) relocate
(d) resettle
(e) None of the above

Q12. Eloquent
(a) elusive
(b) articulate
(c) fluent
(d) expressive
(e) None of the above

Q13. Defendant
(a) accused
(b) appellant
(c) offender
(d) defoliant
(e) None of the above

Q14. Abase
(a) adjourn
(b) degrade
(c) humiliate
(d) mortify

Q15. Aplomb
(a) ease
(b) ribald
(c) repose
(d) serenity
(e) None of the above

Solutions:

1. A     2. A    3. D    4. D    5. D    6. D    7. D    8. A    9. A    10. C   11. B   12. A    13. D
14. A    15. B

synonyms