English Cloze Test Practice Set 63


    English Cloze Test Practice Set 63

    Directions—(Q1 – 10 ) In the following passage there are blanks each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

    The World Health Organisation has confirmed that the Olympic Games …(1)… to be held in August …(2)… Rio de Janeiro will go ahead, the Zika virus …(3)… . An Emergency Committee meeting …(4)… by the WHO Director-General said there is “very low risk” of the virus spreading globally as a consequence of the Games being …(5)… in Brazil. The local mosquito population level is expected to …(6)… sharply in August, the Brazilian mid-winter, and the annual infection rate is expected to peak before that. Intensive vector-control measures at and around the venue will reduce …(7)… risks. It is possible that a few individuals …(8)… get infected and contribute to a global spread and start …(9)… a new chain of local transmission. But the risk will be the same as in any country where the local transmission of the Zika virus is …(10)… ; it does not get amplified even when thousands come together, as the committee has noted.cloze test

    (a) scheduled
    (b) plan
    (c) scheme
    (d) organised

    (a) therewith
    (d) in
    (e) on

    (a) along with
    (b) notwithstanding
    (c) withstanding
    (d) henceforth
    (e) herewith

    (a) convened
    (b) call
    (c) had
    (d) there
    (e) out

    (a) play
    (b) apprehended
    (c) happen
    (d) hold
    (e) held

    (a) go
    (b) drop
    (c) fell
    (d) happen
    (e) leancloze test

    (a) suspension
    (b) suspicion
    (c) transmission
    (d) transportation

    (a) may
    (b) might
    (c) ought to
    (d) will not
    (e) hence

    (a) of
    (b) off
    (c) on
    (d) at
    (e) among

    (a) progress
    (b) coming
    (c) going
    (d) ongoing
    (e) showing


    1. (A)      2. (D)    3. (B)      4. (A)       5. (E)      6. (B)      7. (C)    8. (A)   9. (B)   10. (D)

    Test Yourself With the quiz on our Test App

    sehpaathi Test App

    (Visited 22 time, 1 visit today)