English Cloze Test Practice Set 34

1
294

English Cloze Test Practice Set 34

Directions (Q. 1-10): In the given passage, there are blanks, each of which has been numbered. Against each, five words/group of words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word/ group of words in each case.

The old man was sitting under a tree. ‘Sit,’ his voice rang out. ‘Close your eyes and listen — the story will serve you well.’

`There was a handsome prince whose best friend was a washerman’s son. The king’s father believed that everyone was equal whether born in a palace or a hut. (1) his son to school with the other children – if the school was good enough for them it was good enough for his son. Now the prince grew up to be good and kind and (2) a girl from the kingdom. But the king had reservations. Ruling the kingdom required a great strength of character. Was the son (3) this responsibility? But he agreed to the marriage. The marriage ceremony was a grand affair and the reception (4). In all the merriment and joy there was no unhappiness. Time went on and the prince and his bride were happy. Then one night, the royal party (5) to the palace when it was attacked by thieves. There was a fierce battle in which the prince (6). The prince was beheaded and the leader of the gang too. The princess prayed fervently for help and the goddess of protection defeated the wicked thieves. She was (7) the princess’ tears that she granted her a boon. The princess immediately asked for the life of her husband. There was a (8) thunder and the prince was restored to life. But then the goddess realised that in bringing him back to life she had attached his head as that of the thief. It could not be (9). When they returned to the palace, the king, his ministers and all who encountered them (10). The princess said to them, ‘It is the head which controls the body which determines character. This is your prince.

1).
a) So he sent
b) He refused
c) Instead
d) Then he put
e) Therefore

2).
a) married
b) decided to marry
c) choose his bride
d) prefer to marry
e) fixed

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_English_Cloze-test_Set14

3).
a) capable
b) handle
c) worthy of
d) accomplish
e) deal with

4).
a) held
b) not held
c) well
d) even grander
e) still impressive

5).
a) arriving at
b) was returning
c) leaving
d) visited
e) lack

6).
a) fell down
b) injured
c) was slain
d) killed
e) murdered

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_English_Cloze-test_Set14

7).
a) so moved by
b) heard by
c) troubled
d) so unhappy
e) crying

8).
a) sounded
b) noisy
c) sudden
d) loud clap of
e) lightning

9).
a) Ruined
b) Reverse
c) Incomplete
d) Change
e) Undone

10).
a) Upset
b) Taken shock
c) Were thrilled
d) Were shocked
e) Alarmed

Answers:

1)a  2)b     3)c      4)d      5)b     6)c     7)a      8)d      9)e      10)d

Test Yourself With the quiz on our Test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

(Visited 118 time, 1 visit today)
  • ahtesham ahmed

    Thks