English Cloze Test Practice Set 33

0
284

English Cloze Test Practice Set 33

Directions (Q.1-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningful.

Infosys’s decision to hire 10,000 local workers in the U.S. has caused (1)_________ (distress)over the impact of President Donald Trump’s restrictive visa policy for skilled workers. Explaining the move, Infosys CEO Vishal Sikka said it is purely a business decision (2)_________ (focused)on building the company’s capabilities in fields such as artificial intelligence and cloud computing. Indian IT companies have been under pressure to (3)_________ (modify) nimbly to the restrictive visa regimes being put in place not just in the U.S. but also in key markets such as the U.K. and Australia. As a matter of fact, these companies had been gearing up to become visa-independent even before Mr. Trump’s (4)_________ (increase) to power. In 2015-16, for instance, Infosys hired 2,144 people in the Americas, increasing its workforce in the region by over a quarter. In 2016, Tata Consultancy Services, another IT giant, made only about 4,000 U.S. visa applications, compared to about 14,000 a year before. The trend is likely to only (5)__________ (support). Not surprisingly, there is now increasing (6)_________ (speculation) that many Indian IT giants will refrain from sponsoring H-1B visas for junior engineers. The (7)__________ (faithful) impact of Mr. Trump’s immigration stance on overseas hiring is difficult to (8)________ (resolve). Going by the numbers, the plan to hire 10,000 local employees looks (9)__________ (major) compared to Infosys’s current foreign workforce in the U.S., which is (10)_________ (anticipated) to be in the range of 20,000 to 30,000.

1).
a) burden
b) concerns
c) interests
d) involvement
e) No change required
2).
a) implemented
b) directed
c) dispersed
d) separated
e) No change required
3).
a) change
b) revise
c) adapt
d) acclimate
e) No change required

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_English_Cloze-test_Set13

4).
a) rise
b) swell
c) bulge
d) prominence
e) No change required
5).
a) fortify
b) reinforce
c) secure
d) strengthen
e) No change required
6).
a) hearsay
b) rumor
c) conjecture
d) inference
e) No change required
7).
a) literal
b) precise
c) exact
d) fixed
e) No change required

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_English_Cloze-test_Set13

8).
a) gauge
b) conclude
c) decide
d) choose
e) No change required
9).
a) large
b) important
c) small
d) significant
e) No change required
10).
a) projected
b) estimated
c) predicted
d) forecast
e) No change required

Answer Key:

1). b     2). e     3). c      4). a      5). d      6). e     7). c     8). a     9). d     10). b

Test Yourself With the quiz on our Test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

(Visited 171 time, 1 visit today)