English Cloze Test Practice Set 32


English Cloze Test Practice Set 32

As Banking EXAMS like  SBI PO, IBPS Clerical, IBPS PO and SSC CGL 2017 exam is on the way. So, for the practice of candidates here we are providing some questions of English Cloze Test Practice set.

Directions (Q. 1-10) :- In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete.

Fast trains in Europe ended 2014 with a flourish. In December Eurostar,  which connects London. Paris and Brussels, started selling tickets for a new, year-round service to the Mediterranean, starting this May. Poland (1) its first high-speed service, between Warsaw and Krakow; Serbia signed an agreement with China to build a fast line from Belgrade to Budapest; and Turkey inaugurated a line from Istanbul to Konya, having opened one between Istanbul and Ankara in July. High-speed rail is controversial. This week, as work began on California’s “bullet train” project, taxpayer groups (2) it as a monstrous waste of money. Indeed, high-speed trains usually (3) on public subsidy, yet their tickets are often (4) for many potential users, so they may not fill enough seats to avoid (5) The counter argument is that over distances of 300-800km, fast trains between big population centres are quicker and less polluting than most forms at transport. No one is keener on them (6) the European Commission. (7) by the EU and national subsidies, Europe has added more than 6000 km of high-speed track-On which trains travel at least some of the time at 250 kph (155 mph) or more-to the 1000km or so it had in 1990. Much more is under construction or planned. In 2015 a new line opened from Leipzig to Erfurt. A Milan-Brescia service may (8) in 2016. By 2017 no fewer than four new French lines will (9) into service. The EU, which is itching to (10) more on infrastructure, plans to finance a €4.5 billion ($5.3 billion) fast-rail link between Estonia, Latvia, Lithuania and Poland.

a) receive
b) starting
c) begun
d) acquainted
e) introduced

a) colluded
b) toadied
c) condemned
d) saddened
e) hurried

a) allow
b) independent
c) outside
d) depend
e) inside

a) affordable
b) unaffordable
c) inaccessible
d) accessible
e) excessive

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_English_Cloze-test_Set12

a) casuality
b) errors
c) fortune
d) losses
e) disaster

a) then
b) as of
c) that
d) their
e) than

a) supported
b) growth
c) measure
d) case
e) spend

a) hung
b) stopped
c) begin
d) introduced
e) impulse

a) fall
b) under
c) come
d) shed
e) handled

a) get
b) earn
c) begin
d) spend
e) heal

Answer Key:

1). e     2). c     3). d      4). b      5). d      6). e     7). a     8). c     9). c     10). d 

Test Yourself With the quiz on our Test App


(Visited 209 time, 1 visit today)