English Cloze Test Practice Set 31

cloze test

English Cloze Test Practice Set 31

As Banking EXAMS like  SBI PO, IBPS Clerical, IBPS PO and SSC CGL 2017 exam is on the way. So, for the practice of candidates here we are providing some questions of English Cloze Test Practice set.

Directions (Q. 1-10) :- In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete.

Directions (Q. 1-10): In the following passage, there are blanks each of which has been numbered. For each blank five words have been suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

Many shops are (1) to survive in Britain’s fast-changing and ruthlessly competitive marketplace. Fear of a Brexit has probably dampened consumer (2) in the very short term; but retailers acknowledge that deeper trends are at work that will reshape the British high street for ever, and quickly. The nimble ones who (3) to these trends, will survive.

One profound change is that Britain’s consumers now want to spend their money on services rather than products—hence the differing fortunes of the restaurant and retail businesses. Figures show a strong rise in spending (4) recreation and culture in the first nine months of the last year.

Online shopping is also transforming the high street. (5) now expect “omni-channel” retailing, to be able to switch seamlessly (6) purchasing on their laptops, on their mobiles and in brick-and-mortar stores. Retailers that are slow to (7) a good online offering – will struggle. Britain’s struggling supermarkets, such as Tesco, have

done reasonably well online, but now face a new (8) from AmazonFresh, a potentially dangerous rival, which was (9) last month. The initial rollout of the online giant’s fresh food services will be(10) to parts of London.

a) struggling
b) languishing
c) retreating
d) surrendering
e) idling

a) investment
b) spending
c) payment
d) credit
e) savings

a) agree
b) oppose
c) adapt
d) disagree
e) neglect

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_English_Cloze-test_Set10

a) in
b) of
c) for
d) on
e) after

a) Shopkeepers
b) Retailers
c) Analysts
d) Consumers
e) Wholesalers

a) between
b) among
c) through
d) onto
e) for

a) lessen
b) forbid
c) develop
d) retrogress
e) procure

a) encouragement
b) challenge
c) collaboration
d) investment
e) acceptance

a) sparked
b) fired
c) came
d) collapsed
e) launched

a) confined
b) forbidden
c) detained
d) free
e) penned

Answer Key:

1).a   2).b   3).c   4).d    5).d    6).a    7).c    8).b    9).e    10).a

Test Yourself With the quiz on our Test App


(Visited 170 time, 1 visit today)