Current Affairs MCQ 6th February 2018

Current affairs MCQ 6th February 2018

Current Affairs MCQ 6th February 2018

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 6th February 2018.

Q1. The First ever International Kala Mela was inaugurated by the Vice President of India, Shri M. Venkaiah Naidu in _____________.
(a) Sikkim
(b) Meghalaya
(c) New Delhi
(d) Arunachal Pradesh
(e) Tripura

Q2. ___________Government Approves New Wildlife Sanctuary at Ghodazari
(a) Assam
(b) Maharashtra
(c) Goa
(d) West bengal
(e) Tamil Nadu

Q3. ‘Exam Warriors’- A Book Penned Down by _________ Released
(a) Rajnath Singh
(b) Subhash Ghai
(c) Maneesh Sharma
(d) PM Narendra Modi
(e) S.S. Rajamouli 

Q4. The World Cancer Day is observed on _________
(a) 4th February
(b) 6th February
(c) 5th February
(d) 8th February
(e) 7th February

Q5. ________Launches Smallest Rocket Ever to Carry Tiny Satellite into Orbit
(a) Japan
(b) China
(c) India
(d) US
(e) Nepal

Q6. _________Celebrates 70th Independence Day
(a) Japan
(b) China
(c) Sri Lanka
(d) US
(e) Nepal

Q7. Mahmud Hossain Appointed New Chief Justice of _________
(a) Bangladesh
(b) Pakistan
(c) New Zealand
(d) Australia
(e) England

Q8. _______President Nicos Anastasiades Wins Re-Election for 2nd Term
(a) Gabon
(b) Italy
(c) US
(d) Cyprus
(e) Iraq

Q9. India Open is a badminton event held annually at the Siri Fort Sports Complex, _________
(a) Sikkim
(b) Meghalaya
(c) New Delhi
(d) Arunachal Pradesh
(e) Tripura

Q10. IWAI Signs Project Agreement with _________ for Jal Marg Vikas Project
(a) World bank
(b) WHO
(d) UNEP
(e) None of the above


1. C       2. B      3. D       4. A       5. A        6. C       7. A      8. D        9. C       10. A

For Detailed Explanation Try the test on Our test App


(Visited 1 time, 1 visit today)