Current Affairs MCQ 4th February 2018

current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 4th February 2018

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 4th February 2018

Current Affairs MCQ 4th February 2018

Q1. India has joined which of the following agreement on the establishment of an International Transport and Transit Corridor between the Iran, Oman, Turkmenistan and Uzbekistan?
(a) ONOR Agreement
(b) Ashgabat Agreement
(c) ITTC Agreement
(d) India-Gulf Cooperation Council Agreement
(e) Gulf Cooperation Council (GCC) Agreement

Q2. The 32nd Surajkund International Crafts Mela has begun recently in Haryana. This year ___________ is the Partner Nation of the crafts mela.
(a) Azerbaijan
(b) Turkmenistan
(c) Oman
(d) Kyrgyzstan
(e) Switzerland

Q3. The 7th India Energy Congress was held recently in ___________.
(a) Mumbai
(b) Pune
(c) New Delhi
(d) Chennai
(e) Kolkata

Q4. Name the Magahi writer who has been honoured with this year’s Sahitya Akademi Bhasha Samman award.
(a) Shesh Anand Madhukar
(b) Vishwanath Prasad Tiwari
(c) Visheshar Nath
(d) Sagram Singh Yadav
(e) Manoj Shukla

Q5. Name the country that has become the first low-income country to provide universal eye care for its 12 million populations.
(a) Uganda
(b) Lesotho
(c) Sudan
(d) Yemen
(e) Rwanda

Current Affairs MCQ 4th February 2018

Q6. Name the Senior-most Indian Information Service (IIS) officer who was appointed Director-General of Sports Authority of India (SAI).
(a) Rahul Bhatnagar
(b) Neelam Kapur
(c) Tulika Yadav
(d) Sukriti Sachan
(e) Manoj Tyagi

Q7. The Indian Olympic Association (IOA) appointed _____________ as the Chef-de-Mission for the upcoming Commonwealth Games to be held in Gold Coast, Australia.
(a) Narinder Dhruv Batra
(b) Rajeev Mehta
(c) Sanjeev Nigam
(d) Vikram Singh Sisodia
(e) Prakash Malhotra

Q8. The five-time World Champion MC Mary Kom claimed the gold medal in the India Open International Boxing tournament in New Delhi. She defeated _______________.
(a) Kallia Kourouni
(b) Nina Meinke
(c) Josie Gabuco
(d) Diana Garcia
(e) Verena Kaiser

Q9. Name the country that has made a record by opening the world’s longest zip line, measuring 2.83 km in length and had set a Guinness World Record.
(a) Denmark
(b) United Arab Emirates
(c) Saudi Arabia
(d) Norway
(e) Switzerland

Q10. Muscat is the capital city of _____________.
(a) Iran
(b) Turkmenistan
(c) Oman
(d) Uzbekistan
(e) Iraq

Current Affairs MCQ 4th February 2018

Q11. Indian Overseas Bank (IOB) has received Rs173.06 crore capital infusions from the government in the current fiscal. It Headquarters in ___________.
(a) Bengaluru
(b) Kochi
(c) Mumbai
(d) Chennai
(e) New Delhi

Q12. Cochin Shipyard Limited (CSL) and Joint Stock Company United Shipbuilding Corporation (USC) have signed an MoU to collaborate and engage in Design, Development and Execution of contemporary, State-of-Art vessels for Inland and Coastal Waterways. The USC is a/an _______________ Company.
(a) Russian
(b) American
(c) Chinese
(d) Japanese
(e) Korean

Q13. Which among the following is the theme state for this year’s 32nd Surajkund International Crafts Mela?
(a) Haryana
(b) Uttar Pradesh
(c) Jharkhand
(d) Maharashtra
(e) Madhya Pradesh

Q14. Sagarmala Program aims to promote port-led development in the country. The concept of Sagarmala was approved by the Union Cabinet in ______________.
(a) 2014
(b) 2016
(c) 2010
(d) 2015
(e) 2017

Q15. What is the capital city of Rwanda?
(a) Sudan
(b) Beirut
(c) Kigali
(d) Suva
(e) Baku


1. B        2. D      3. C       4. A       5. E        6. B       7. D      8. C        9. B       10. C

11. D        12. A      13. B       14. D       15. C

For Detailed Explanation Try the test on Our test App


(Visited 1 time, 1 visit today)