Current Affairs MCQ 31st December 2017

current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 31st December 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 31st December 2017

Current Affairs MCQ 31st December 2017

1) _________ Launches World’s Largest Human Genome Research Project
a) India
b) China
c) Saudi Arabia
d) Japan
e) None of the above
Answer: b)
Explanation: The world’s largest human genome research project of 100,000 people was launched by China to document their genetic makeup for a study that aims to help generate the precision medicines of the future.

2) Small Savings Schemes’ Interest Rates Cut by_________
a) 10bps
b) 15bps
c) 20bps
d) 25bps
e) None of the above
Answer: c)
Explanation: The government slashed interest rates on small savings schemes, including National Savings Certificate (NSC) and Public Provident Fund (PPF), by 0.2 percentage point for the January-March period from the rates applicable in the previous quarter. This will prompt banks to lower deposit rates.

3) ____________Bank Gets Rs 2,729 crore from Government
b) Bank of India
c) Axis Bank
d) Canara Bank
e) None of the above
Answer: (a)
Explanation: Public sector IDBI Bank has received the capital infusion of Rs 2,729 crore from the government of India. The help includes re-capitalisation bonds, budgetary support, and equity dilution.

4) George Weah Elected ___________ President
a) South Korea
b) Liberia
c) China
d) Japan
e) None of the above
Answer: b) Former football star George Weah has been elected as Liberia’s president. The closest rival of Mr Weah was his opponent Joseph Boakai. Mr Weah won the elections with more than 60% of the vote.

5) KKR Gets ________ Nod to Start India’s 1st Foreign-Owned ARC
a) ICICI Bank
b) Axis Bank
c) SBI
d) RBI
e) None of the above
Answer: d)
Explanation: US buyout giant KKR & Co has become the first foreign investor to fully own an asset reconstruction company (ARC) in India as it received approval from the Reserve Bank of India.

Current Affairs MCQ 31st December 2017

6). Nirmala Sitharaman Launches Start-up Incubation Centre in ____________
a) Mangalore
b) Bhopal
c) Delhi
d) West Bengal
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: Nirmala Sitharaman has launched a start-up incubation centre called the Centre for Entrepreneurship Opportunities and Learning (CEOL) in Mangaluru, Karnataka.

7) 78th Session of Indian History Congress Held in __________
a) Kolkata
b) Dehradun
c) Kolkata
d) Jaipur
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: The three-day long 78th session of the Indian History Congress begun in Kolkata, West Bengal. The Indian History Congress had six sections this time – Ancient India, Medieval India, Modern India, Countries Other than India, Archaeology and Contemporary India.

8) Bilateral Meeting Between External Affairs Minister of India and Jordan Held in _______
a) New Delhi
b) Maharashtra
c) West Bengal
d) Rajasthan
e) None of the above
Explanation: (d) External Affairs Minister Sushma Swaraj and her Jordanian counterpart Ayman Al Safadi held a bilateral meeting in New Delhi and discussed deepening bilateral ties across multiple sectors.

9) Vin Diesel, 2017’s Top-Grossing _______- Forbes
a) Politician
b) Actor
c) Sportsperson
d) Singer
e) None of the above
Answer: (b)
Explanation : Vin Diesel has been named the top-grossing actor of 2017 by Forbes, with $1.6 billion in global ticketing receipts from his film ‘The Fate of the Furious’.

10) Anisa Wins Women’s _________ Pistol with New National Record
a) 25m
b) 50m
c) 100m
d) 200m
e) None of the above
Answer: a) Haryana shooter Anisa Sayyed won the women’s 25m pistol gold with a new record at the ongoing 61st National Shooting Championship Competitions (61st NSCC), in Thiruvananthapuram, Kerala.

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App





(Visited 16 time, 1 visit today)
Previous articleCurrent Affairs 31st December 2017
Next articleIBPS SO Prelims Exam Analysis – 31/12/2017
Sehpaathi is an initiative to bring you the best materials on competitive exams preparation. We are here with a lot of material related with current affairs, general awareness, banking awareness, computer awareness, marketing awareness and a lot of videos on how to solve certain problems.

Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /home/httpsehpaathi/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1926

Warning: mysql_num_fields() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/httpsehpaathi/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3187