Current Affairs MCQ 27th February 2018


Current Affairs MCQ 27th February 2018

Q1. India has recently successfully test-fired the nuclear-capable surface-to-surface ___________ ballistic missile with a strike range of 350 km from a naval ship off Odisha coast.
(a) Nag-II
(b) Akash II
(c) Dhanush
(d) Agni V
(e) Prithvi III

Q2. The Reserve Bank of India has launched Ombudsman Scheme for non-banking financial companies (NBFCs) for redressal of complaints against them. The offices of the NBFC ombudsmen will function at how many metro centres?
(a) 1
(b) 2
(c) 3
(d) 4
(e) None

Q3. Name the country that will host the first International Solar Alliance (ISA) summit in March 2018.
(a) Azerbaijan
(b) Indonesia
(c) Canada
(d) Iran
(e) India

Q4. The 44th edition of Khajuraho Dance Festival 2018 was held recently in ___________.
(a) Maharashtra
(b) Madhya Pradesh
(c) Karnataka
(d) Tamil Nadu
(e) Odisha

Q5. Which among the following payment Banks has recently started operations, making it the fifth payments bank to roll out operations?
(a) Aditya Birla Idea Payments Bank Ltd
(b) Vodafone m-Pesa Ltd
(c) National Securities Depository Ltd
(d) Reliance Industries Ltd
(e) Fino Payments Bank Ltd

Q6. Which of the following cricket council has recently got ICC’s approval for its own T-20 vLeague?
(a) Australia
(b) Afghanistan
(c) Hong Kong
(d) Canada
(e) China

Q7. Name the state government that has announced to observe September 22 as ‘Rhino Day’ to generate public awareness on protection of the one-horned pachyderm.
(a) Mizoram
(b) Himachal Pradesh
(c) Assam
(d) Odisha
(e) Maharashtra

Q8. Chinese technology giant Huawei and telecom services provider Bharti Airtel announced to have successfully conducted 5G network trial under a test set-up in India. The trial was conducted in ______________.
(a) Bengaluru
(b) Gurugram
(c) New Delhi
(d) Mumbai
(e) Pune

Q9. Name the Veteran Bollywood actress and Padma Shri awardee, who had passed away in Dubai recently?
(a) Meenakshi Seshadri
(b) Hema Malini
(c) Madhuri Dixit
(d) Sridevi
(e) Ravina Tandon

Q10. Reigning Commonwealth Games champion ____________ overcame Malaysia’s June Wei Cheam in straight games in the men’s singles final to clinch the Austrian Open International Challenge, his first international title in over three years.
(a) Parupalli Kashyap
(b) Srikanth Kidambi
(c) PV Sindhu
(d) Saina Nehwal
(e) B Sai Praneeth



1.C        2. D      3. E      4. B      5. A        6. D       7. C      8. B        9. D       10. A


For Detailed Explanation Try the test on Our test App


(Visited 1 time, 1 visit today)