Current Affairs MCQ 26th December 2017

current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 26th December 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 26th December 2017Current Affairs MCQ 26th December 2017

1) UP Government Signs MoU with __________
a) South Korea
b) Cuba
c) Iraq
d) Iran
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: The Uttar Pradesh government signed an MoU with South Korea to enhance cooperation in the field of tourism, skill development, culture and farming.

2) India’s First Runway on ‘Sea Bridge’ in __________
a) Bangalore
b) Delhi
c) Puducherry
d) Lakshadweep
e) None of the above
Answer: d)
Explanation: India is all set to get its first runway on a ‘sea bridge’, as the Airports Authority of India (AAI) has been given a nod to extend Lakshadweep’s Agatti Airport.

3) ________President Signs $1.5 Trillion Tax Overhaul Law
a) US
b) Russia
c) Iraq
d) USA
e) None of the above
Answer: (a)
Explanation: US President Donald Trump has signed into law a sweeping overhaul of the US tax code, two days after the Republican plan was adopted by Congress in a major political victory.

4) World’s Longest Glass Bridge Opens in ________
a) Oman
b) US
c) Iraq
d) China
e) None of the above
Answer: d) The world’s longest glass bridge has been opened in China to the public. Though it has a capacity to hold 2000 people, only 500 would be allowed at a time. Located in Shijiazhuang, the magnificent bridge lies 218 meters above hanging between the two cliffs in Hongyagu Scenic Area in Pingshan county.

5) _________Gets India’s First Ever AC Local Train
a) Bangalore
b) Kolkata
c) Delhi
d) Mumbai
e) None of the above
Answer: d)
Explanation: Mumbai has got India’s first ever AC suburban local train as Christmas gift. The first service of the 12-coach EMU will commence between Borivali and Churchgate. The first and 12th coaches from Churchgate end are earmarked as ladies coaches.Current Affairs MCQ 26th December 2017

6). ___________Becomes First Indian City to have its Own Logo
a) Mumbai
b) Delhi
c) Ranchi
d) Bengaluru
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: Karnataka’s capital city Bengaluru has become the first Indian city to have its own logo after the state government launched it. The logo was designed by a design start-up and uses both English and Kannada alphabets.

7) Jairam Thakur will be __________ new CM
a) Himachal Pradesh
b) Assam
c) Maharashtra
d) Delhi
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: The Bharatiya Janata Party has named Jairam Thakur as legislature party leader in Himachal Pradesh, effectively making him the state’s next chief minister.

8) Good Governance Day is celebrated on _________
a) 30 December
b) 23 December
c) 24 December
d) 25 December
e) None of the above
Explanation: (d) Former Prime Minister Atal Bihari Vajpayee’s birthday is being celebrated as Good Governance Day across the country on 25th December.

9) Environment Ministry Launches Pilot Project ________ for Beach Clean-up
a) ‘Red Flag’
b) ‘Blue Flag’
c) ‘Black Flag’
d) ‘Green Flag’
e) None of the above
Answer: (b)
Explanation : To enhance standards of cleanliness on beaches, the environment ministry has launched a pilot project ‘Blue Flag’ for its clean-up and development.

10) According to RBI State-Run Banks’ NPAs Touched ________ Lakh Crore
a) Rs 7.34
b) Rs 6.34
c) Rs 4.34
d) Rs 5.34
e) None of the above
Answer: a) Bad loans of Public sector banks (PSBs) stood at Rs 7.34 lakh crore by the end of second quarter this fiscal, a bulk of which came from corporate defaulters, private sector banks’ NPAs were considerably low.

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App





(Visited 36 time, 1 visit today)