Current Affairs MCQ 25th February 2018


Current Affairs MCQ 25th February 2018

Q1. Agriculture Minister Radha Mohan Singh has recently launched how many new features in the National Agriculture Market (e-NAM) platform to make it more user-friendly?
(a) 8
(b) 4
(c) 3
(d) 6
(e) 5
Q2. In the global corruption perception index for 2017, released by Transparency International, which among the following country was least corrupt in the list?
(a) Denmark
(b) New Zealand
(c) Sweden
(d) Iceland
(e) Switzerland
Q3. An MoU between the Government of India and International Development Research Centre (IDRC) was signed in New Delhi. IDRC is a/an _____________ based research Centre.
(a) Saudi Arabia
(b) Indonesia
(c) Iran
(d) Russia
(e) Canada
Q4. Goa Chief Minister Manohar Parrikar presented budget in the state assembly for 2018-19 with an increase of 6.84% over the ongoing fiscal. What is the amount of the Budget?
(a) Rs. 23,423-crore
(b) Rs. 37,453-crore
(c) Rs. 17,123-crore
(d) Rs. 27,575-crore
(e) Rs. 13,387-crore
Q5. Name the state government that has launched Parivartan scheme designed to address 10 issues, including cleanliness and pollution, in 46 developmental blocks of the state.
(a) Haryana
(b) Tamil Nadu
(c) Odisha
(d) Karnataka
(e) Bihar
Q6. North East region’s (NER) 1st Regional Centre for agriculture with Israeli collaboration will be inaugurated in __________.
(a) Assam
(b) Meghalaya
(c) Tripura
(d) Mizoram
(e) Sikkim
Q7. Reserve Bank of India (RBI) has constituted an expert committee under the chairmanship of ___________ to look into a range of issues relating to classification of bad loans, rising incidents of frauds and effectiveness of audits.
(a) BP Kanungo
(b) YH Malegam
(c) S S Mundra
(d) Urjit Patel
(e) Viral Acharya
Q8. Veteran personality of India, M.S. Anantharaman had passed away, recently. He was ______________.
(a) Sitar Player
(b) Classical Dancer
(c) Playback Singer
(d) Poet
(e) Violinist
Q9. Name the Digital payments startup company that has launched two insurance companies recently.
(a) Flipkart
(b) Amazon
(c) Paytm
(d) Swiggy
(e) Snapdeal
Q10. The Government of India and Asian Development Bank (ADB) have signed a $84 million loan for improvement and expansion of water supply in _____________.
(a) Uttar Pradesh
(b) Maharashtra
(c) Madhya Pradesh
(d) Bihar
(e) Telangana



1.D        2. B      3. C      4. E       5. A        6. D       7. B      8. E        9. C       10. D


For Detailed Explanation Try the test on Our test App


(Visited 1 time, 1 visit today)