Current Affairs MCQ 24th November 2017

0
61
current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 24th November 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 24th November 2017

 

1) Trilateral meeting between leaders of Russia, Turkey, Iran held in _______
a) Sochi
b) Kochi
c) Turkey
d) Baghdad
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: A trilateral meeting between leaders of Russia, Turkey and Iran was held in Russian city of Sochi, to discuss ways to advance a political settlement in Syria.

2) Government Constitutes _______Member Panel to Redraft Income Tax Law
a) 6
b) 8
c) 5
d) 4
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: The government constituted a task force for redrafting the 50-year old income tax law in sync with the economic needs of the country.

3) ________launches operation to clear last IS holdouts from desert
a) Iraq
b) Zimbabwe
c) Russia
d) Denmark
e) None of the above
Answer: (a)
Explanation: Iraqi forces announced the launch of a major operation today to flush remaining Islamic State group fighters out of the western desert near the border with Syria.

4) _______government to implement Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana
a) Kerala
b) Maharashtra
c) Tami Nadu
d) Andhra Pradesh
e) None of the above
Answer: b) The Maharashtra government has decided to implement Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana, a maternity benefit programme introduced by the centre to bring down maternal and infant mortality rate by providing cash of Rs 5,000 to pregnant women

5) Low-cost method can convert methane without forming _______
a) Oxygen
b) CO2
c) Nitrogen
d) Hydrogen
e) None of the above
Answer: b)
Explanation: US-based researchers have developed a low-cost technology that can convert methane to clean-burning hydrogen while also preventing the formation of carbon dioxide.

6). Myanmar and _________ sign deal for return of Rohingya Muslims
a) Bangladesh
b) London
c) Japan
d) Iraq
e) None of the above
Answer:a)
Explanation: Myanmar and Bangladesh signed a memorandum of understanding for the return of over six lakh Rohingya Muslims who had fled to Bangladesh to escape a violent crackdown by the Myanmar military.

7) ___________government issues guidelines to notify silence zones
a) Delhi
b) Bihar
c) Maharashtra
d) Tamil Nadu
e) None of the above
Answer: c)
Explanation: The Maharashtra state government issued guidelines for notifying silence zones across the state following an amendment in noise pollution rules in August.

8) Shubhangi Swaroop becomes Indian _______ first woman pilot
a) Army
b) Navy
c) Airforce
d) Railway
e) None of the above
Explanation: (b) In a first, a woman has been inducted as a pilot in the Indian Navy. Shubhangi Swaroop, who hails from Uttar Pradesh, will soon be flying Maritime Reconnaissance aircraft.

9) UK to launch driverless cars by _________
a) 2021
b) 2020
c) 2019
d) 2022
e) None of the above
Answer: (a)
Explanation : UK government plans to launch driverless cars by 2021. UK government will announce $99 million funding for artificial intelligence to achieve the same in coming years.

10) Singapore to get driverless buses from _________
a) 2025
b) 2020
c) 2019
d) 2022
e) None of the above
Answer: d) Driverless buses will appear on some roads in Singapore from 2022 as part of plans to improve mobility in the land-scarce city-state.

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

 

 

(Visited 19 time, 1 visit today)