Current Affairs MCQ 23rd September 2017

0
86
current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 23rd September 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 23rd September 2017Current Affairs MCQ 23rd September 2017

1) Jake LaMotta, former ________- champion Passes Away
a) Boxing
b) Sprinter
c) Cricket
d) Kabaddi
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Jake LaMotta, former boxing champion whose life of violence in and out of the ring was portrayed in the movie “Raging Bull,” passed away in Miami.

2) Britain and _________ Sign Military Cooperation Deal
a) France
b) Indonesia
c) China
d) Saudi Arabia
e) None of the above

Answer: d)
Explanation: Saudi Arabia and Britain signed a framework deal for military cooperation. The agreement came after Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman discussed security ties with visiting British Defence Secretary Michael Fallon in the Red Sea port city of Jeddah.

3) World Trade to Grow at Higher _______ in 2017
a) 3.6%
b) 2.6%
c) 5.6%
d) 7.6%
e) None of the above

Answer:(a)
Explanation: World trade in goods is estimated to grow at a higher 3.6 percent in 2017 compared to 1.6 percent increase in 2016, according to revised estimates circulated by the World Trade Organisation.

4) World’s Fastest Commercial Bullet Train in ______-
a) China
b) Russia
c) Japan
d) USA
e) None of the above

Answer: a) China restored the maximum speed of bullet trains on the Beijing-Shanghai high-speed railway line to 350 kilometres per hour, making it the fastest commercially run train, six years after it reduced the speed due to a fatal accident.

5) Which Movie’s India’s Official Entry For Oscars 2018
a) Newton
b) Galaxy
c) Pink
d) Dangal
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: ‘Newton’ will be India’s official entry for the Best Foreign Film category at the Oscars 2018, according to the Film Federation of India. The movie directed by Amit Masurkar movie, starring Rajkummar Rao, tells the story of a polling officer Newton Kumar who is bent on conducting free and fair elections in the conflict ridden jungles of Chhattisgarh.Current Affairs MCQ 23rd September 2017

6). _______ is the First State to Launch Electric Bus Service in India
a) Delhi
b) Rajasthan
c) Maharashtra
d) Himachal Pradesh
e) None of the above
Answer: d)
Explanation: The Himachal Pradesh government on launched first-of-its-kind electric bus service in the 51km-long stretch road between Manali and Rohtang Pass. The bus service was flagged off by State Transport Minister GS Bali.

7) Union Textiles Minister Smriti Irani Inaugurates ‘VASTRA’ Fair in______
a) Jaipur
b) Delhi
c) West Bengal
d) Punjab
e) None of the above

Answer: a)
Explanation: Union Textiles Minister Smriti Irani and Rajasthan Chief Minister Vasundhara Raje inaugurated the 6th edition of the four-day international textile and apparel fair, ‘VASTRA’ in Jaipur.
8) First Scorpene Submarine INS Kalvari Delivered to_________
a) Navy
b) Army
c) Airforce
d) RAW
e) None of the above
Explanation: (d) The first of the Scorpene class submarines, INS Kalvari, was delivered to the Indian Navy by Mazagon Dock Shipbuilders Limited (MDL). The submarine will soon be commissioned into the Indian Navy.

9) Indian Army organized Operation __________ for National Integration
a) Sadbhavana
b) Samhavana
c) Savana
d) Sagar
e) None of the above

Answer: (a)
Explanation: The Indian Army has organized Operation Sadbhavana for National Integration. These operations are carried out by Indian Army in Jammu & Kashmir and North East states respectively.

10) B Sambamurthy Appointed as _______ Interim Chairman
a) NPCL
b) NPCI
c) PFRDA
d) GIC
e) None of the above

Answer: b) National Payments Corporation of India (NPCI) has appointed B Sambamurthy as interim Chairman of the board. He will replace M Balachandran, who was Non-Executive Chairman of NPCI

(Visited 73 time, 1 visit today)