Current Affairs MCQ 21st November 2017

0
89
current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 21st November 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 21st November 2017Current affairs MCQ 21st November 2017

1) __________military launches website to report fake news
a) China
b) Japan
c) Norway
d) Afghanistan
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: China’s military launched a website inviting the public to report leaks and fake news, as well as illegal online activities by military personnel, the latest step in a push to ensure Communist Party control over the internet.

2) Which bank to launch multimedia campaign
a) SBI
b) RBL
c) ICICI
d) RBI
e) None of the above
Answer: d)
Explanation: The Reserve Bank is planning to launch a full-fledged multimedia and multilingual campaign to create general awareness among citizens of its regulations and initiatives.

3) Gautam Bambawale took charge as new Indian envoy to _______
a) Mexico
b) China
c) US
d) Denmark
e) None of the above
Answer: (b)
Explanation: Gautam Bambawale took charge as India’s new ambassador to China. Bambawale, a seasoned diplomat who till recently served as high commissioner to Pakistan and earlier as envoy to Bhutan.

4) NASA probe captures image of a storm on __________
a) Pluto
b) Mars
c) Jupiter
d) Earth
e) None of the above
Answer: c) NASA’s Juno spacecraft beamed back a stunning image of a massive, raging storm in Jupiter’s northern hemisphere, captured by the probe during its ninth close flyby of the gas giant planet.

5) Indian Oil opens India’s first electric vehicle charging station in ________
a) Delhi
b) Nagpur
c) Nainital
d) Kerala
e) None of the above
Answer: b)
Explanation: State-owned Indian Oil Corporation (IOC) launched nation’s first electric vehicle charging station at a petrol pump in Nagpur. IOC, in collaboration with Ola, launched the country’s first electric charging station at one of its petrol-diesel stations in Nagpur.Current affairs MCQ 21st November 2017

6). Bulgaria’s Grigor Dimitrov wins ATP Finals in __________
a) Berlin
b) London
c) Tokyo
d) Paris
e) None of the above
Answer: b)
Explanation: Grigor Dimitrov of Bulgaria has won the ATP Finals after three set victory over David Goffin of Belgium in a hard-fought battle in London

7) Draft of revised ________ state board syllabus released
a) Delhi
b) Bihar
c) UP
d) Tamil Nadu
e) None of the above
Answer: d)
Explanation: Tamil Nadu chief minister Edappadi K Palaniswamy has released the draft syllabus to be followed in the state board schools.In the National Eligibility-cum-Entrance Test, NEET conducted for medical admissions, that was made mandatory last year, the number of state board students who qualified were said to be very few in terms of their proportion, as compared to the other board students.

8) Ethiopian athletes clinch Gold medals in both sections in _________ Half Marathon
a) Mumbai
b) Chennai
c) Delhi
d) Jaipur
e) None of the above
Explanation: (c) Ethiopian athletes clinched the Gold medals in both the Women’s and Men’s sections in Delhi Half Marathon.

9) Universal Children’s Day is celebrated on ________
a) 19 November
b) 18 November
c) 20 November
d) 22 November
e) None of the above
Answer: (c)
Explanation : United Nations Universal Children’s Day was established in 1954 and is celebrated on November 20th each year to promote international togetherness, awareness among children worldwide, and improving children’s welfare.

10) Former _______ Minister Priya Ranjan Dasmunsi passed away
a) Railway
b) Information & broadcasting
c) Defence
d) Consumer Affairs
e) None of the above
Answer: b) Veteran Congress leader Priya Ranjan Dasmunsi passed away in New Delhi. Dasmunsi served as Union Minister for Information and Broadcasting and Parliamentary Affairs

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

 

 

 

(Visited 113 time, 1 visit today)