Current Affairs MCQ 21st February 2018


Current Affairs MCQ 21st February 2018

We are here with the Multiple Choice Questions based on Current Affairs of 21st February 2018.

Q1. Hassan Rouhani is the present President of ___________.
(a) Azerbaijan
(b) Iraq
(c) Iran
(d) Uzbekistan
(e) Kazakhstan
Q2. Lok Sabha Speaker, Sumitra Mahajan has recently inaugurated the 6th India region Commonwealth Parliamentary Association conference in ______________.
(a) Mumbai
(b) New Delhi
(c) Pune
(d) Patna
(e) Lucknow
Q3. Yogi Adityanath government in Uttar Pradesh presented its second budget. The Total budgetary allocation is of _____________.
(a) Rs 5.45 lakh crore
(b) Rs 4.28 lakh crore
(c) Rs 6.32 lakh crore
(d) Rs 5.42 lakh crore
(e) Rs 6.48 lakh crore
Q4. Name the tennis player who has recently won the Rotterdam Open 2018.
(a) Roger Federer
(b) P. H. Herbert
(c) Andy Murray
(d) Rafael Nadal
(e) Novak Djokovic
Q5. Finance Minister Arun Jaitley has recently visited which of the following country to co-chair a Joint Commission Meeting?
(a) The UAE
(b) Azerbaijan
(c) Saudi Arabia
(d) Kazakhstan
(e) Indonesia
Q6. In which of the following city, the prestigious World Congress on Information Technology 2018 has begun?
(a) Chennai
(b) Thiruvananthapuram
(c) Kochi
(d) Bengaluru
(e) Hyderabad
Q7. Vice President M Venkaiah Naidu has recently inaugurated the 8th edition of the Theatre Olympics in _____________.
(a) Patna
(b) Mumbai
(c) Jaipur
(d) Delhi
(e) Amritsar
Q8. Name the city that will set up India’s first institute for artificial intelligence (AI)?
(a) Pune
(b) New Delhi
(c) Mumbai
(d) Manipal
(e) Ahmedabad
Q9. The National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) announced area development plans worth Rs 1,918 crore for __________ to supplement farmers’ income.
(a) Haryana
(b) Punjab
(c) Assam
(d) Tripura
(e) Odisha
Q10. Yogi Adityanath government in Uttar Pradesh presented its second budget. UP Finance Minister _______________ presented a mega budget with a focus on farmers, artisans, youth, infrastructure and urban development.
(a) Kamla Prasad Srivastava
(b) T Swaminath Raju
(c) Prabhakar Singh
(d) Rajesh Aggarwal
(e) Manoj Sinha


1.C        2. D      3. B      4. A       5. C        6. E       7. D      8. C        9. B       10. D


For Detailed Explanation Try the test on Our test App



(Visited 1 time, 1 visit today)